Loading

Личности

Васил Узунов е стария нов кмет на община Брезник

Зa нeгo ca глacyвaли близo 52% oт имaщитe пpaвo нa глac. Узyнoв e нeзaвиcим ĸaндидaт зa ĸмeт. Ha пpeдишнитe мecтни избopи тoй cмaзa ĸoнĸypeнциятa. Ceгa ocтaви нa втopo мяcтo ĸaндидaтa нa БCΠ Ивaн Tинĸoв. Πpeтeндeнтът нa ГEPБ пъĸ e тpeти. B oбщинa Бpeзниĸ бюлeтини зa мecтнaтa влacт ca пycнaли 66,1 пpoцeнтa oт глacoпoдaвaтeлитe и 58,3 пpoцeнтa - зa peфepeндyмa.

mirogled.com

Лайвнюз ще разговарят с брезничанка за протестите в Украина

Очаквайте разговор за падането от власт на ГЕРБ с бившата депутатка от „Атака“, днес от 12.00 часа, а от 17.00 часа гост на Livenews ще бъде брезничанката Анастасия Стоилова. Анастасия Стоилова e студентка по украинистика в СУ "Св. Климент Охридски", член на Сдружението на украинските организации в България. С нея ще говорят за протестите в Украйна.

Ракът не е по-силен от мечтите на едно дете!

Да Спасим Зарина - Спешна Кампания - това е фейсбук страницата на малката Зарина. Тя е на 11 години. Учи в СОУ " Васил Левски " - гр.Брезник. До месец февруари 2012 г. тя е едно жизнено и здраво дете. Отлична ученичка е. Има дарбата да рисува.

Бивш кръчмар спечели 5 000 лева

Васил Николов отдавна си пробва късмета с фишове в тотото, но този път решил да опита и със скреч-талоните на новата игра. Първият талон му донесъл левче печалба, но брезничанинът се заинатил и с „печалбата" си купил нов талон. С него ударил 5-те бона.

Андрей Слабаков в Брезник

Днес следобяд в Брезник е забелязан известният сценарист и режисьор Андрей Слабаков, който е син на знаменития актьор Петър Слабаков. Напоследък името му нашумя от телевизинната игра "Аз обичам България" по Нова телевизия. Слабаков е бил в компанията на кмета на общината Васил Узунов.

Въпросът с анонимните коментари бе разискван и на заседание на ОбС Брезник

Като последна точка и решение в същото заседание за издаването на пилотен брой на вестник "Брезнишки вестник" общинските съветници в двадесет и трета точка са обсъждали:  Декларация от ОбС относно сайта за Брезник с Решение № 37 и на основание чл. 21 ал. 1 т. 23 и ал.

1-ви ноември - ден на народните будители

Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, отстоявано година след година през вековете на робство, насилия и народни страдания - дело на стотици и хиляди знайни и незнайни българи - книжовници, наставници и просветители, вдъхнали в мрака на чуждото потисничество вяра в собствените сили на народа по пътя към истори

Самодейци от Брезник с награди от конкурса за най-добри разказвачи

Третият национален конкурс за най-добри разказвачи на приказки, легенди, предания и лакърдии се проведе в читалище "Миньор" в гр.Перник. Участваха 230 самодейци от Перник, Радомир, Брезник, Земен, Невестино, Бобов дол, Панагюрище и София.

Още подробности за най-младия фотомодел от Брезник

Не очаквахме, че снимки на Василена ще заминат толкова далеч, разказва Дана Виткова. За включването на дъщеря й в каталога на млечния концерн тя разбрала по телефона едва преди месец. Тогава фотографката й позвънила да иска разрешение да изпрати фотосите в Япония.

Бобър за смет или приказка за Брезник

По електронната поща на сайта [email protected] се получи писмо от наш читател, в което се разкриват старателно пазени тайни за управлението на Община Брезник. Запазваме името на автора на писмото в анонимност по негова молба, защото той се опасява да не пострадат негови близки, но оставяме темата отворена.

2 - ри юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Днес България отбелязва Денят на Ботев и загиналите за свободата. Всяка година на 2 юни в 12.00 ч. сирените в цялата страна в продължение на три минути оповестяват отдаването на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Общинският съвет удостои двама лекари с титлата "Почетен гражданин"

На заседанието си днес Общинският съвет взе решение да удостои с титлата "Почетен гражданин на град Брезник" двама лекари. Това са д-р Татяна Христова - лекар в СБАЛВБ "Д-р Й.Стефанов" - Брезник и стоматологът д-р Асен Димитров.

Брезник се превръща в декор на Деян Икебаната

След 5 дни си идвам в България за 1 месец и почвам записи на 3 нови песни. Това се похвалил Деян Неделчев-Икебаната на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук". След като осветли цялата държава, че "от икебана дървесата ги боли", певецът е решил да зарадва феновете си с три чисто нови хита.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ГОСПОДИН ЙОРДАНОВ !

  Господин Боян Йорданов заслужава искрени поздравления за високия рейтинг, който постигна в сайта iPernik.info. Публикацията за рождения му ден 22 март вече е на първо място по популярност и коментари. Може би няма по-известен рожденник в региона на този етап. Прекрасните пожелания се редуват с не толкова ласкави отзиви, но това го прави още по-забележителен, известен и уникален.

Разпространи съдържание