Loading

Развлечения

Тренировки по Зумба за хора от всички възрасти се провеждат всяка седмица в Народно читалище „Просвещение-1870“ Брезник

Заниманията са във вторник и събота от 18:00 до 19:00 часа. Води ги винаги усмихнатата инструкторка Адриана Иванова-Ади.

Конкурсът за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир завърши успешно

Проведеният в периода 20.02 – 17.03.2014 г. първи конкурс за „Най-оригиална мартеница и мартенски сувенир“ се радва на широк интерес сред местната общественост.

Кукерите в брезнишките села Сурва 2014 за 13 и 14 януари (програма)

Пълна програма на кукерските обичаи по села в брезнишко. Народен обичай "СУРВА” в пернишко е вписан в националната представителна листа на нематериалното културно наследство “Живи човешки съкровища – България” от 2012 г. и кандидат за вписване в представителната листа на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

Програма Сурва Брезник 2014 година

Заповядайте на тазгодишното издание на Сурва Брезник 2014 година на 18 януари /събота/ от 14:00 часа. Програма (по лъчове е по-долу):

Светлините на елхата в Брезник бяха запалени вчера вечерта

Коледното дръвче засия точно в 17,30 ч. По традиция брезничани бяха украсили живата елха пред читалището, което също светеше в празнични светлини.

Константин ще весели брезничани на традиционния събор на Видовден

Той ще пее на централния площад в града на 29 юни от 20 ч., съобщиха от общината.

Деца от Брезник изработиха сърца и бъклици от Вълна

Занятието бе по случай Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Творческото ателие бе организирано от Диана Ангелова в местното читалище. В него се включиха 6 момичета на възраст от 9 до 13 години.

Сурвакарите от Кошарево грабнаха наградата за група, най-харесана от публиката.

Гласуването се проведе в двата фестивални дни с дефилета, чрез смс-и. 1860 са пуснатите съобщения от зрители, както и от самите участници в групите маскирани. Кошарево грабна приза, чието предметно изражение е буре с вино, с 19,8% от смс-ите. С разлика от няколко стотни зад тях и с много нерви, заради нерегистрирани смс-и, се нареди групата на Елов дол.

"Сърца и Бъклици" в Читалище "Просвещение 1870" , гр. Брезник на 09 и 11 февруари

На 09.02.2013 от 13 ч. и на 11.02.2013 г. от 16 ч., ще се проведат занимания с вълна , темата е " Сърца и Бъклици " , такса 5 лв, зала - входът за библиотеката. Вскеки участник ще представи изделието си в изложба в читалището , послучай Св.Валентин и Трифон Зарезан.

До скоро !

Поздрави , Диана Ангелова

21 групи ще дефилират на площада в Брезник по време на 10-ия поред преглед на сурвакарските игри

Празненството е в събота, а сред гостите, които ще раздават на участниците плакети и грамоти се очаква да бъде и Нешка Робева, казаха от общината.

Около 1400 маскирани ще гонят злото от Брезник в събота

В дефилетата участие до момента са потвърдили 16 групи от Брезнишко и три гостуващи – от Мещица, Дивотино и Селищен дол.

''На кафе'' ще излъчи Сурва наживо от село Кошарево

На 14.01.2013г. от 09.03 часа предаването"На кафе"по Нова ТВ ще излъчва на живо сурва от площада на брезнишкото село Кошарево.Специален гост ще бъде народния певец Илия Луков,който ще изпее няколко песни в чест на празника на селото.

Басейн с аквапарк ще бъде изграден в местността „На върха” в село Слаковци

Намерението е на концесионера на местния язовир Асен Асенов от Брезник.

Кметът на Брезник Васил Узунов отглежда Йоркширски териер

Казва се Шарлот и е истинска дама.

„Една баба не искаше да се грижи повече за кучето и беше тръгнала да го изхвърля. Реших да я спася и от година се грижа за Шарлот. Тя е много послушна и не съжалявам, че я взех. В момента е на 5 години”, поясни Узунов.

Шарлот обаче слушала повече съпругата и сина на Узунов. От него пък имала респект.

Една седмица ще бъде посветена послучай деня на Св.Петка в Брезник

Литийно шествие и поклонение пред мощите на Св. Петка, частица от които беше донесена от Чипровския манастир за съхранение в местния храм с името на светицата, са кулминацията на проявите, които посвещават в Брезник на покровителката на града. Трета поредна година Брезник ще отбележи Духовния си празник на Петковден.

Разпространи съдържание