Loading

Кметство

Васил Узунов е стария нов кмет на община Брезник

Зa нeгo ca глacyвaли близo 52% oт имaщитe пpaвo нa глac. Узyнoв e нeзaвиcим ĸaндидaт зa ĸмeт. Ha пpeдишнитe мecтни избopи тoй cмaзa ĸoнĸypeнциятa. Ceгa ocтaви нa втopo мяcтo ĸaндидaтa нa БCΠ Ивaн Tинĸoв. Πpeтeндeнтът нa ГEPБ пъĸ e тpeти. B oбщинa Бpeзниĸ бюлeтини зa мecтнaтa влacт ca пycнaли 66,1 пpoцeнтa oт глacoпoдaвaтeлитe и 58,3 пpoцeнтa - зa peфepeндyмa.

mirogled.com

Новите пейки в лесопарк „Бърдото“

Кметът на Община Брезник и директорът на Държавно горско стопанство - Брезник благодарят на всички управители на фирми, които съдействаха за поставянето на новите пейки в лесопарк "Бърдото".

Източник: http://breznik.info/

Сурвакарите ще гонят злото, а инспекторите нередовни кебапчийници

На сайта си Община Брезник е публикувала писмо от "агенция по храните", които заедно с представител на общината ще упражняват контрол върху заведенията, скарите и кебапчийниците в града по време на официалните сурвакарски празници на 18 и 19 януари.

Колко ще се харчи за чистотата през 2014 година в Община Брезник

Местният "Парламент" публикува свое решение с подробна разбивка на разходите за 2014 година свързани с услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци, осигуряване на съдове и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване за 2014 година, както и ставките за плащане на местните такси.

Ето и разчетите взети от сайта на Община Брезник:

Няма да се извършват ремонтни дейности в сградата на детската градина и кухненския блок

Във връзка с възникнали въпроси на проведената на 23.09.2013 г. родителска среща в ЦДГ „Брезица”, ви информираме, че в периода на работа на детската градина в сборни групи няма да се извършват никакви ремонтни дейности в сградата на детската градина и кухненския блок.
Предвидената работа в сборни групи е за времето:
- от 23.12.2013 г. до 05.01.2014 г. /зимна ваканция/ - една сборна група

Ще подменят уличното осветление

Общината ще подмени уличното осветление в 33 населени места без село Непразненци, където електропреносната мрежа минава през частни парцели. Предвидени са 1 428 енергоспестяващи лампи ,които ще бъдат монтирани в 32 села и центъра на Брезник.

Пешеходни пътеки от двуцветни павета в Брезник

Заместник-кметът Иван Бъчваров информирал за пътеки, които ще бъдат направени в градския център и на по-оживените улици в града. С пари от приватизационни сделки Община Брезник ще финансира хоризонтална пътна маркировка от павета в два цвята. Около 9 000 лева са заложени за целта. На кръстовището пред СОУ „Васил Левски" новите пешеходни пътеки вече са готови.

Канят жителите на заседание на Общинския съвет в Брезник

Уважаеми жители на Община Брезник, кметът на общината Ви кани да присъствате на 25.02.2013 г. от 10.30 г. в малкия салон на читалище „Просвещение 1870", където ще се проведе заседание на Общински съвет - Брезник.
Много важна точка от дневния ред ще бъде обсъждане на предложение и приемане на промени на промилите за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци за гр. Брезник.

Информация и представяне на технологията за централата на Биомаса в Брезник

Във връзка с инвестиционно намерение на "Енергосистеми" ООД гр. София за изграждане на топлоелектрическа централа с мощност 1-1.5 MW и топлинна мощност до 3.5 MW на принципа на директно изгаряне на биомаса, предоставяме информация за действаща такава в гр. Панагюрище. Приложени са сравнителни таблици на топлоцентрали, използващи различни технологии.

Писмо до Кмета на Община Брезник от Асарел Медет

Относно: Процедури по ОВОС и ОС на инвестиционно предложение „Добив и преработка на подземни богатства по чл. 2, ал. 1 от ЗПБ - метални полезни изкопаеми - златосъдържащи руди от площ „Брезник", находище „Милин камък", землище на гр. Брезник, община Брезник, област Перник

Почистват каптажите и резервоарите в Брезник

Започва почистване на всички каптажи и резервоари на територията на Брезнишко от 1 юли, съобщил кметът на общината Васил Узунов. To ще се извършва от хора, назначени по програма на временната заетост. Това не е правено в общината повече от 50 години. "Ще работим съвместно с „ВиК". Ще бъдат подменени тръбите там, където има финансова възможност", обясни Узунов цитиран от mirogled.com.

Отрязаха парите на съветниците

Парите на съветниците от Брезнишката община ще бъдат намалени спроед приетите преди няколко дни промени в закона за държавния служител. В него в частта за членовете на местния мини-парламент се казва,че парите, получавани от съветник за месец не могат да надхвърлят 30 процента от средната месечна заплата в съответната община. До този момент горната граница беше 60 процента.

Школото в Бегуновци ще бъде продадено

На последното си заседание общинските съветници приеха решение, с което е взето решение училището да бъде продадено за минимум 10700 лева. Според Васко Попов предполагаемият купувач ще го използва за склад за билки (вероятно конкретния купувач е известен), както личи от протокола от заседанието на общинския съвет. Сградата е с площ над 150 м2. 

Общината разпродава животните на ПГСС Никола Вапцаров

Със заповед на кмета на общината е обявена процедура за търг за разпродажба на 16 телета и овце, отглеждани от ПГСС Никола Вапцаров. Ето и текста на цялата заповед:

ЗАПОВЕД № 441 гр.Брезник, 04.05.2012 год.

Разпространи съдържание