Loading

Здраве

Втори център от семеен тип за възрастни хора с увреждания ще бъде открит в Брезник

Той ще се помещава на втория етаж на бившата болница в града, съобщи кметът Васил Узунов. „Кандидатствали сме с проект. На първия етеж има един център от семеен тип, идеята е да направим същото и на втория, за да се обособи сградата като една специализирана институция”, обясни Узунов. Новият център ще разполага също с 15 места.

Безплатни прегледи на очите ще се проведат в Брезник

Те ще са през съботните дни на януари следващата година. Записванията обаче започнат от 1 декември, съобщи кметът на общината Васил Узунов.

Кога Брезничани могат да се изследват безплатно за ХИВ/СПИН?

От тази седмица тръгват мобилни медицински екипи за безплатно изследване на ХИВ/СПИН в Пернишка област. Всеки, който иска да провери дали е заразен с вируса може да го направи напълно безплатно и анонимно.

Моля,помогнете!

Здравейте

Ракът не е по-силен от мечтите на едно дете!

Да Спасим Зарина - Спешна Кампания - това е фейсбук страницата на малката Зарина. Тя е на 11 години. Учи в СОУ " Васил Левски " - гр.Брезник. До месец февруари 2012 г. тя е едно жизнено и здраво дете. Отлична ученичка е. Има дарбата да рисува.

Прегледи за остеопороза в Брезник

Специалисти ще мерят костната плътност срещу 10 лв. на 8 август. Кампанията за определяне на личния риск от остеопороза се организира със съдействието на Община Брезник и Регионалната здравна инспекция в Перник.

Расте броя на болните от ентероколит

Само за седмица от ентероколит  са се тръшнали 9 души.

През периода 9-15 юли чревната инфекция са пипнали четирима души от Перник, един – от Трън и четирима – от Брезник. През първата седмица на месеца от здравната инспекция са регистрирали само 1 болен от ентереколит, а седем дни по-късно броят им е скочил с още шестима.

Психолози ще консултират безплатно гражданите от областта

От 18.06.2012 г. до 22.06.2012 г. ръководството на Областна администрация - Перник организира индивидуални консултации за гражданите от областта със специалисти от Института по психология на МВР.

Белодробната болница в Перник стартира седмица на безплатните прегледи

Инициативата е организирана от Министерство на здравеопазването и се изпълнява от Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.Перник е една от петте области в страната, където има относително висока заболеваемост и регистрирани случаи на мултирезистентна туберкулоза, к

Закриват брезнишката болница

Общинските съветници взеха решение за преструктурирането на болницата в град Брезник в медицински център.

Зарина се лекува успешно

По повод интереса към състоянието на Зарина и програмата за предсоящото ù лечение, родителите предоставят следната информация:

В момента Зарина провежда рехабилитация, която ще продължи до м. юни. След това отново ще постъпи в клиниката в Истанбул за нови изследвания и терапия.

Пролетен грип засяга очите

Опасен грип ни удря в очите, той се причинява от вируси, подобни на този на инфлуенцата. Със затоплянето на времето, до месец-два той може да вземе епидемични размери, предупредиха офталмолози вчера.

Иде нова грипна вълна

Нова грипна вълна може да ни връхлети със затопляне на времето, предупреждават личните лекари.

Няма опасност от грипна епидемия в област Перник

Въпреки че има сериозно покачване на броя на болните от грип в област Перник, до този момент няма опасност да бъде обявена грипна ваканция.
До петък болните са били 192 на 10 000 души. За обявяване на епидемия броя на болните трябва да достигне 297 на 10 000, съобщи шефът на Регионалната здравна инспекция д-р Валери Симеонов.

Разпространи съдържание