Loading

Закриват брезнишката болница

Общинските съветници взеха решение за преструктурирането на болницата в град Брезник в медицински център.
Председателят на общинския съвет в Брезник ,Ваньо Добринов съобщи за телевизия „Кракра" че от вчера има решение на местния минипарламент ,което гласи ,че общинската болница в Брезник ще спре да функционира като такава.Мотивите на принципала са - броят на лежащо болните в стационара е много малък, а годишната издръжка на здравното заведение е твърде висока.За 2012година от управата са поискали 240 хиляди лева, които трябва да се предоставят от общинската хазна.Съветниците са на мнение ,че този разход е непосилен за бюджета на местната администрация в условията на тежка икономическа и финансова криза.Населението от общината обаче няма да бъде лишено от медицински грижи, увери Добринов.По примера на община Трън, която още миналата година затвори своята болница и на нейно място създаде медицински център,същото ще направят и в Брезник.В новото звено ще действат две стаи с общо 4 болнични легла. Ще има 24-часови дежурства на лекар и медицинска сестра. В центъра ще се настаняват за по няколко дни болни до стабилизиране на състоянието им или по-леки случаи при ,които не се налага пациентите да се транспортират до болница „Рахила Ангелова" в Перник.Мярката по преструктурирането обаче ще остави без работа част от болничния персонал ,макар ,че някои от кадрите ще преминат в медицинския център.в момента щатните бройки в брезнишката болница са 12 и половина.

източник: krakra.tv

 

В болницата изрязаха

В болницата изрязаха радиатори по нечия заповед преди 1 месец,след което бяха дадени за скрап ,с участието на цигани без да бъде почистено след това.А там работят лекари ,които обслужват пациенти.Отново изнасяне на радиатори на 06.12.2012 година ,след което мръсотията нанесена от тях не беше изчистена и на 07.12.2012 тази мръсотия ще бъде внесена в помещенията ,които бяха отдадени за ползване на личните лекари , и които ще се срамуват от това ,че община Брезник не е могла да почисти ,след тях .Когато дойдат фармацевтични фирми с техни представители как да кажем ,че коридора е замърсен от служители на община Брезник ,които искат само да изнасят без да почистят ,нали там работят лекари с техните пациенти ? До кога ще чакаме отговор от съответните органи ?

И аз се надявам, но лакомията

И аз се надявам, но лакомията стои над здравия разум по-често, отколкото си мислим.

Вълова няма да стане директор

Вълова няма да стане директор на училището, защото трябва да се яви на конкурс.А яви ли се, какво ли ще покаже...? Вярно е, че личният интерес стои над всичко при нея, но не мисля, че тя е подходящия човек за директор.И дълбоко се надявам някой, някъде да прояви здрав разум и да не я назначат на постоянно.

Вярно е, че новите управници

Вярно е, че новите управници не може да им се търси сметка за далаверите на Миленков и Лазаров. Но трябваше новото ръководство да изкара наяве при смяната на властта всички кражби на разбойниците. Да бяха ги разтарашили яко и да ги бяха пратили на прокурора, а после да се знае откъде са почнали новите. А сега такива като Вълови още се точат за власт и постове, ако не в общинския съвет и кметството, то в училището тръгнала директор да става, въобще където и се отвори парашута стига келепир да има от тая работа. Другаря и по партия го изритаха от ноевското училище, защото се беше заел да си пълни гушката барабар с жена си, ама тая няма кой да я спре.

И аз съп против рудници и за

И аз съп против рудници и за природа !

Но не разбирамкакво общо има новото ръководство на общината!

Проучванията вървят от 5 години.Миленков скри писмото за общ. обсъждане Случайно го намериха! и започнаха протестите!
Тези били комунисти а Милинков "леибърист" Защо не говорехте за келепир при ремонтите на читалището, гимназията площадката и др.
Как се Радинчо ги печелеше?
Траехте нато подариха сградата на съда Водопреносната мрежа на Бабица
Сега общи лафове и лозунги!Страшни са пребоядисаните!

Браво! Нека има рудници,

Браво! Нека има рудници, злато да се копае. съсипете природата и изгонете завинаги младите и децата от Брезник!нека има смок, нека има прах! Господа управляващи за половин година доказахте, че сте импотентни, откъм сиво вещество. За този период само затваряте институции и си пълните гушите. Но вие друго не умеете, господа комунисти(включително кмета), вие от къде сте чули за европейски проекти!Те са единствения начин една малка община, с орязан бюджт да се финансира. Но кой от вас разбира от проекти!Вие разбирате от далавери. Вашите "дипломи" за "висше" са от Шумен, Благоевград и други "престижни" университети. Срам и позор сте, комуняги, вън от общината! Тези ще копаят не рудници, а и нефт ще затърсят ако надушат, че ще има келепир и ще си напълнят джобовете-ВЪН!!!

Сега най-важното е ще има ли

Сега най-важното е
ще има ли рудник или не?

В наше село Ноевци, най убава

В наше село Ноевци, най убава е сградата на Тумбалото, която виси недоправена вече век и стигна до там да застрашава живота ни! Искам да попитам, жважаваният от мен Председател, кога ще приведе във вид имота си?

Скоро минавах през Ноевци и

Скоро минавах през Ноевци и много ми хареса, читалището им с климатици, имат цял театрален салон там, магазини по-евтини и заредени от Брезник, ресторанти и кафета, но не са кръчми от селски тип, всичко чисто и изискано, нова църква, голямо училище-белее като чисто ново, детска градинка с фонтан и други екстри. Търся си къща там, направо се влюбих, всичко им е уредено. И още по-хубаво ще става, заради гигинския манастир, посещават го вече групи туристи, трябва обаче да оправят пътя. Къщите също спретнати, с цветни градини и оранжерии, направо прелест. Ходих и до манастира и се същисах - там някой здраво пипа и пари налива, не е лошо за вярата е, не е комунистическа резиденция, кой знае...

Някой, който е ходил в

Някой, който е ходил в ноевското училище да ми каже има ли училище с по-добър вид в пернишко. И децата не са толкова малко, има училища с къде-къде по-малко ученици, които си работят години наред. Там две автобусчета ги събират и са пълни, да не говорим за многото деца от Ноевци. Градината също е пълна.