Loading

Образование

Поредното събитие по проект "Всеки ученик ще бъде отличник" нa ЦMEДT „Aмaлипe”се проведе в Брезник

Aĸтивни poдитeли cъc ceдeм yчилищa oт peгиoнa oбмeниxa идeи и дoбpи пpaĸтиĸи в нaпpaвлeниe „Paбoтa c poдитeли в интepĸyлтypнoтo oбpaзoвaниe ĸaтo cpeдcтвo зa нaмaлявaнe oтпaдaнeтo нa poмcĸитe дeцa oт yчилищe“.

70 години Брезнишка гимназия

На 29 април 2015 г. от 17:30 ч. в читалище "Просвещение 1870" гр. Брезник, ще се проведе Празничен спектакъл по повод годишнината на нашето училище.

Заповядайте!

Конкурсът за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир завърши успешно

Проведеният в периода 20.02 – 17.03.2014 г. първи конкурс за „Най-оригиална мартеница и мартенски сувенир“ се радва на широк интерес сред местната общественост.

Емилия Вълова е новият директор на СОУ Васил Левски

Приключиха конкурсите за директори на общински училища и обслужващи звена. Три училища ще бъдат с нови директори от следващия понеделник. Резултатите бяха обявени за ipernik.com от директорката на РИО Перник, Ваня Коконова.

Опровержение от учителите и служителите в ОУ „Христо Смирненски" село Ноевци

Ние учителите и служителите от ОУ „Христо Смирненски” изразяваме силното си възмущение от публикуваната статия в сайта „За Перник”, чрез която всячески се оронва престижа на училището ни.

Няма да се извършват ремонтни дейности в сградата на детската градина и кухненския блок

Във връзка с възникнали въпроси на проведената на 23.09.2013 г. родителска среща в ЦДГ „Брезица”, ви информираме, че в периода на работа на детската градина в сборни групи няма да се извършват никакви ремонтни дейности в сградата на детската градина и кухненския блок.
Предвидената работа в сборни групи е за времето:
- от 23.12.2013 г. до 05.01.2014 г. /зимна ваканция/ - една сборна група

Новата учебна година в Брезник

Кметът на общината Васил Узунов ще открие учебната година в СОУ „Васил Левски”. Там за първи път в класната стая ще влязат 30 първолаци. Учениците в школото пък са общо 332-ма. В подготвителната група на детската градина „Брезица” са записани 54 малчугана, а общият им броя е 113.

Ученици от ПГСС "Н.Вапцаров" практикуват туризъм по проект

Ученици от 12-ти клас на Професионална гимназия по селско стопанство "Н.Вапцаров" - гр.

"Сърца и Бъклици" в Читалище "Просвещение 1870" , гр. Брезник на 09 и 11 февруари

На 09.02.2013 от 13 ч. и на 11.02.2013 г. от 16 ч., ще се проведат занимания с вълна , темата е " Сърца и Бъклици " , такса 5 лв, зала - входът за библиотеката. Вскеки участник ще представи изделието си в изложба в читалището , послучай Св.Валентин и Трифон Зарезан.

До скоро !

Поздрави , Диана Ангелова

СОУ „Васил Левски“ в Брезник си има музей

В една от класните стаи е подредена експозиция, която представя историята на просветното заведение, а също така какъв е бил селският и градският бит в общината. Всички експонати са събрани от младите краеведи в училището. Те са обиколили домовете на стари брезничани и са донесли в музея дарените им предмети, разказаха за ТВ Кракра децата.

Седемнадесети септември ще остане незабравим и за първокласниците в брезнишкото СОУ „Васил Левски“.

28 малчугани тук ще се научат да четат и пишат и ще поемат по необятния път на познанието. Няма човек, който да не пази спомен за своя първи учител, сигурно и всеки педагог помни своите първи ученици. Не по-малко развълнувана от първокласниците, на които ще преподава, е Симона Иванова. И за нея това е едно ново начало, защото за първи път влиза в клас.

Разпространи съдържание