Loading

Набират персонал за електрическите автобуси

Брезник става входна врата към Европа на  гиганта “Би Уай Ди”. Тук ще се намира първата и единствена засега производствена база в Стария континент на китайската компания.    Приоритетно ще се сглобяват електрически автобуси, коментира Михаил Иванов – изпълнителен директор на новоучреденото българо-китайско дружество  “Ауто груп мотърс”. В очакване на поточните линии са два цеха с обща разгъната застроена площ 10 000 кв.м. Първите електрически автобуси, които ще излязат от брезнишкия завод ще бъдат с дължина 12м. В зависимост от претенциите на клиента дължината може да достигне 18м.Броят места също ще бъде съобразен с изискванията на потребителите.

Автобусите ще бъдат съоръжени с климатици,предвидени са места за багаж, рампи и места за инвалиди. Пробегът им с едно зареждане е приблизително 250км. Батерията е в гаранция до 2 000 зареждания, което се равнява на 500 000 км пробег, поясни Иванов. Капацитетът на завода е до 60 автобуса на месец.

Електрическите автомобили, които ще излязат от Брезник ще бъдат с марката Е6. “Ауто груп мотърс” ще се стреми да постигне достъпна цена на продуктите си за гражданите, увери Иванов. Специални оферти ще бъдат предлагани на общини, превозвачи, куриерски фирми,таксиметрови компании.

От тази седмица започва набирането на персонал. Ще се търсят технически грамотни местни кадри. Те ще бъдат обучавани веднага от китайски работници, които се очаква да дойдат в началото на 2013г. заедно с първите части на електроавтобусите. На първия етап в Брезник ще се извършват само операциите по сглобяване на превозните средства. Сега се водят разговори за изграждане на голям машиностроителен парк у нас, обхващащ цялото производство на “Би Уай Ди”. Все още не е избран регионът, в който той ще бъде локализиран. Производствената му мощност ще бъде десет пъти по-голяма от тази на брезнишкото предприятие.

Паралелно се преговаря с водещи компании за поставяне на бързозарядни станции за електромобилите. Те ще бъдат разположени на удобни за целта места – големи търговски центрове, бензиностанции, много посещавани паркинги. Могат да се предвидят и мобилни зарядни станции, разказа Иванов.
Китайският концерн е стъпил в Европа преди две години, като открил свой офис и създал дъщерно дружество в Холандия. Там е регистриран електрически автобус, който е изцяло тестов. До няколко седмици се очаква Би Уай Ди да получи европейски сертификат,съобщи Иванов. Производството ще тръгне от бившия завод за алуминиева дограма в Брезник, купен от българската “Булминерал” преди около две години. Районът е избран заради изгодната цена на сделката и  високата безработица. Проучване на “Булминерал” показало, че 38 предприятия в Пернишки регион са затворени по време на прехода и кадрите им не упражняват техническите си способности. Затова от ръководството на смесеното предприятие се надяват бързо да наберат качествена работна ръка.Очаква се да бъдат открити 120-150 работни места. Брезнишкият завод три пъти е посещаван от китайските партньори,които горещо одобрили производствената база и работната среда.

Предприятието  ще бъде режимно. Не се разрешава снимане с камери, фотоапарати, изземват се и телефоните, притежаващи заснемащи устройства.

“Би Уай Ди” е водеща компания в сферата на автомобилостроенето и в производството на батерии, увери Иванов. По думите му китайският концерн държи 30 на сто от световния пазар на батерии,има изнесени производства в много страни, а в САЩ партньор му е “Моторола”. Тръгналата от Перник “Булминерал”, с настоящо седалище във Варна има две собствени мини за добив на въглища в Украйна, завод за обогатяване на въглищата и кораби за транспортирането  им,разказа Иванов. Компанията е започнала строителство и на голям завод за екопелети и екобрикети във Варна.

източник:градски вестник

мани външноста важното е да

мани външноста важното е да стане.

"еколозитеИ“ защо траят? Нема ли да пречат на ябуките на Деси?

Външност на Фиат Стило, но

Външност на Фиат Стило, но какво пък, ако са достъпни за средния българин :)

https://www.google.com/search?q=byd+e6+review&aq=1&sugexp=chrome,mod%3D1...