Loading

Зарина Лазарова от брезнишкото село Слаковци се завърна от Германия след успешна операция.

11- годишната Зарина Лазарова от брезнишкото село Слаковци се завърна от Германия след успешна операция. Туморът в малкия мозък на момичето е отстранен в Интернационалната неврохирургична клиника в Хановър. Операцията е направена от проф. Самми, а в екипа е имало и български лекар- д-р Герганов.
Клиниката е на световно ниво, те са вълшебници, каза майката на Зари- Бистра.
Зари е изпратена за операция в Хановър чрез Фонда за лечение на деца и след консултация с неврохирурга д-р Красимир Минкин от Университетската болница “Св. Иван Рилски”. Лечението й там е струвало 50 000 евро, 18 600 от тях са от дарителската сметка на момичето, открита за лечението в Турция, останалата част е платена от Фонда.
След лъчетерапията в Турция Зари имала минимално подобрение, после обаче нещата започнали отново да се влошават. Мнението на специалистите е било, че операцията е животоспасяваща.
В клиниката в Германия постъпихме на 16 септември, на 17-ти оперираха Зари. Отстранен е целия тумор, каза майката Бистра.
Сега Зари се нуждае от добра рехабилитация, тъй като има атрофирали мускули по тялото. Още преди лъчетерапията в Турция, състоянието й прогресивно се влошавало. Туморът притискал сърдечни, дихателни и при Зари в най- голяма степен, двигателни центрове.
След шест месеца й предстои нова контрола. Магнитният резонанс ще бъде направен в България, а резултатите ще се изпратят в клиниката в Хановър, откъдето ще преценят има ли нужда от допълнителни процедури.
На 5 октомври Зари се прибра в България. На аерогарата в София я чакаха приятели, съученици и учители. На официалния сайт на община Брезник са написали “Зари се завърна от Германия напълно излекувана. Желаем й бързо възстановяване”.
Вярвам, че лошото е останало зад гърба ни и оттук- нататък ни чакат само хубави дни. Каквото и да кажа, то няма да бъде достатъчно да благодаря на всички добри хора, които ни помогнаха. Сега със Зари призоваваме за помощ за Светли. С него се запознахме в Турция. Преди да потеглим за там ни звънна братчето му да ни вдъхне кураж. после се виждахме няколко пъти. Сега, Светли има нужда от подкрепа, каза Бистра.

източник:градски вестник

www.monclersoutletltd.com/

www.monclersoutletltd.com/ moncler jackets