Loading

Частица от мощите на св.Козма пристига в Църногорския манастир

Църногорският манастир " Св. св. Козма и Дамян" ще получи днес частица от мощите на единия от покровителите си св. Козма. Светинята се предоставя от Пловдивската света митрополия. Заедно с нея в обителта ще бъдат донесени и мощи на мъчениците от Батак.

 Мощите на св. Козма и на наскоро канонизираните жертви от клането по време на Априлското въстание ще пристигнат днес в Светата обител край Гигинци. Приемането им ще стане с лития.

Обителта е пазила частица от чудодейните мощи на двамата братя лечители Козма и Дамян до 1959 година. След това те са изчезнали и до този момент съдбата им не е ясна.

До 2008 г. мощохранилницата на възстановената обител е била празна. Тогава братството приема първите мощи на четирима светци - Теодор Тирон, Теодор Стратилат, Трифон и Пантелеймон.

 

Точно там и е бедата.

Точно там и е бедата. Трябваше да знае, че клетвите се връщат. Дано оздравее напълно, пожелаваме и го искрено. Нея никой не я е клел, не защото не го е предизвикала в определен момент, а от страх именно от Господ и от ефекта на бумеранга. Вярно, че клетвите са грозно нещо, но преди всичко са ОПАСНИ.

Стига! Не ви ли е страх от

Стига! Не ви ли е страх от Господ. Светла е млада, може и да е сгрешила, но пък чак клетви.Грозно е.

Хъммммм...! Оказва се, че има

Хъммммм...! Оказва се, че има възмездие. Лъже се този, който си мисли, че ще се измъкне от Божието правосъдие. Всеки си плаща рано или късно, по един или друг начин.

Нещо се бъркате!!! Това,

Нещо се бъркате!!! Това, което Петрова направи е, че разби заформилата се мафия около Василеви. Това не е рушене и добре, че на нея се падна "честта" да се занимае с тези особи, защото друг нямаше да успее срещу тая организирана коалиция. Затова ли разправяте, че "Господ я носи на ръце"? Не ви се вярваше, че сама ще успее и видяхте в това Божия намеса. Кой знае, може и така да е. След като поизчисти училището от мошениците, може да е решила да го спаси от закриване, като го свърже с манастира. Късно е вече да скачате срещу нея, изложихте се тотално. Ако вършеше всичко само заради себе си, отдавна да си е заминала от Ноевци. В Перник кадърни математици се търсят, може и уроци по математика да дава. Изкарахте я голема връзкарка, мислите ли, че нямаше да и е по-лесно да си намери учителско място другаде, вместо да се трепе да пътува и да си трови нервите там. Защо се захвана да доказва, че е права си е нейна работа. Може да иска да осъди Васко и да не е приключила с тази история. Верно ли е, че тая дето я клеветеше, че е луда, е закъсала със здравето? Май верно Господ има пръст в тая работа, да ме прощава. Стоилов, хайде трийте с копчето коментара, но така става още по-лошо за вас. Това, което е забранено е най-желано.

А АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ГЛЕДАШ

А АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ГЛЕДАШ ПРЕЗЕНТАЦИИТЕ. МНОГО БРАНИШ ПОПОВЕТЕ. ЧОВЕК ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ СИ ИМ ХВЪРЛИЛА ОКО. ЖАЛКО ЧЕ НЕ ВЗИМАШ ПРИМЕР ОТ ТЯХ - ТЕ ГРАДЯТ, А ТИ РУШИШ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕШ.

Никанор не е излязъл от

Никанор не е излязъл от пещера, а от лъскав офис, в който са се въртели милиони. Това обаче, в което се засели преди да започне да строи, беше по-зле и от пещера. Сега не е така, но е жалко, ако претенциите на посетителите към хигиената на отците са от първостепенно значение.

Предлагам чистофайниците с

Предлагам чистофайниците с чувствителните носове да намерят средства да се построи баня, басейн, душ кабини, вани, джакузи, ако щете и спа процедури направете. Свещениците сигурно няма да имат нищо против за тези екстри като допълнение към манастира и ще ухаят божествено след работата с биволите. Между другото отец Евгений някъде беше казал, че е добре в Гигинци да се направят нещо като семейни хотели за поклонниците, посетители и туристи, които явно се множат. Ако това село няма проблеми с водоснабдяването, вероятно идеята за селски и спа туризъм няма да се окаже толкова абсурдна. Въпреки даренията, отците се издържат само от биволите. Всичко друго отива за възобновяване на манастира. Така че, ако започнат да ухаят изискано, наистина може да се усъмните основателно, че са станали търгаши. Работата с добитъка носи едни други аромати.

НЕ ХОДИМ ДА СЕ ОТЪРКВАМЕ, АМА

НЕ ХОДИМ ДА СЕ ОТЪРКВАМЕ, АМА ЩОМ ИСКАТ ДА ПРИВЛИЧАТ БОГОМОЛЦИ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПОНЕ ЧОВЕШКИ! КАКВО Е ТОВА? МЪРЛЯВИ РАСА, ВМИРИСАНИ, ПЪЛНИ С БЪЛХИ - ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ВЛАГАТ В СТОЕЖИ, А ЗА ПРЕПАРАТИ И ХИГИЕНИЗИРАНЕ - НИЩО! КАТО ЧЕ ЛИ СМЕ В КАМЕННАТА ЕРА И ТЕ ТОКУ ЩО СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ПЕЩЕРАТА.

ама кой го е толкова грижа

ама кой го е толкова грижа как мирише и да го души ли му е работата
нека си мирише кво толкова
важно е манастира да е наред и на хората да помага
щом го търпат бая ми ти клечки и ги привлича за устрояване на манастира не му намирайте тоя кусур
намерили какво да го критикуват
вие там да се отъркате в него ли ходите или по други причини

НИКАНОР УСПЯ ВЪВ ВСИЧКО С

НИКАНОР УСПЯ ВЪВ ВСИЧКО С КОЕТО СЕ ЗАХВАНА, НО ОСТАНА ФОРЕВЪР СКАРАН С ВОДАТА И САПУНА. БРАТЯ, ЗА БОГА ДА ВЗЕМЕМ ДА ГО ИЗКЪПЕМ!