Loading

Брезник става златна мина

Софийската фирма "Трейс Рисорсиз" има инвестиционно предложение  за добив и преработка на подземни богатства.

Става въпрос за златосъдържащи руди от находище „Милин Камък".
„Тук бяха правени проучвания и явно има залежи. Не мога да кажа обаче нито какви количества смята да добива фирмата, нито технологията, по която това ще става", обясни кметът на Брезник Христо Миленков.
Управителят на фирмата Димитър Димитров не бе открит за коментар, защото в момента бил в чужбина. Представители на „Трейс Рисорсиз" отказаха да дадат подробности за начина на добив на благородния метал в Брезник, преди завръщането на шефа им в България.
Предстои да бъде извършена оценка за въздействието на златната мина върху околната среда.
Това не е първото златно находище в Пернишко. Залежи има и в трънската мина „Злата". В момента обаче там не се осъществява добив.
Преди време пък на научна конференция на Черноморието учени съобщиха, че Перник лежи върху 9 т. злато. Твърдението все още не е доказано.

 

Kopai si Krasi,dokato moje6

Kopai si Krasi,dokato moje6 da topi6 ostanalite,no nikoga nqma da ostane6 samo ti,6te izlizat novi i novi i za tqh nqma da znae6 i na tqh da im pra6ta6 policiq. I vse 6te doide denq kogato i ti 6te go izqde6!Vse na nqkogo 6te mu pisne da si zatvarq o4ite.I v bade6tat minata idi moje nqkoe par4e zlato i tam da te 4aka.Uspeh!!!

Toi si e neudoben na vsi4ki!

Toi si e neudoben na vsi4ki! No i toi 6te si nameri maistoda,nqkoi den nqma da gi ima mam i tate,i Mihailov i da go vidim togava golemiq imanqr.Ni6to nestava ot nego!!!

Радвайте се докато може. Ще

Радвайте се докато може. Ще работят там 50 човека на най-нископлатената работа ( инженерите и шефовете няма да са от Брезник ), ще разорат бърдото, гората и полята. А след 10 години ще се радвате на едни голи чукари и ще се хвалите че нямате не желязна вода, но от кладенеца вадите цианит. А да не забравя и няма да можете да продадете къщите и да се изнесете защото цените на имотите ще са на дъното ( кой глупак ще иска да живее до мина ). Но идват избори пак останете в къщи или ходете да гласувате за партиините кметове, които идват с чужди интереси ... не с вашите.

Иманярството е едно, но

Иманярството е едно, но добива на руда е нещо съвсем различно. Рисковете за околната среда са огромни. Да не говорим за опасността за хората... Прочетете какви са вредите от добива на злато...

Софийска, ама под шапката на

Софийска, ама под шапката на австралийци

Ей, "Работливко"! Мноо

Ей, "Работливко"! Мноо работиш, ама в един момент и връзките на татенцето може да не ти помогнат!

Море, он че си го намери,

Море, он че си го намери, ама...

Много си прост,който и да си

Много си прост,който и да си ТИ!Мисля,че този коментар,който всъщност е обиден и то доста и заядлив и нецензурни изрази има трябва да бъде изтрит.По голяма простотия никъде не съм чела.И...........това дето е под земята не е на КОЙ СИ ГО НАМЕРИ!Може пари да имаш,но си смотан!

МОЛЯ, ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО И

МОЛЯ, ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО И БЕЗ ОБИДИ! / после се чудите защо има свалени коментари!/

Мързеливи шопари смърдящи на

Мързеливи шопари смърдящи на лук и домашна шльокавица могат да плюят Краси Дончев,той е добър човек а злато,сребро и всичко останало под земята е на "кой си го намери"!!! Вместо да сеете злоба опитайте и вие да копаете да видим дали ще се справите,но нямате шанс,защото това е цяла наука а вие сте неграмотни милиционери или тъпи чиновници свикнали да излизате само на СОБОРО защото семейния бюджет ви е строго ограничен а и лесните заеми,кадето натрупахте ви тежат ама толкова ви е акъла! 90% нема къде да се изходите ама яхате излъсканите таратайки а като дойде време за вноската в банката почвате да злобеете и да пишете безпомощни глупости тук! Да го дух*т бедните и злобни селски терикати!!!!