Loading

Областният управител откри щанд за книги в пощата

Областният управител на Перник Иво Петров подари книжки на деца в Брезник. Губернаторът беше гост на откриването на щанд за продажба на книги в пощата в града. Брезник е третият град в област Перник, където продължава инициативата на държавната фирма "Български пощи" ЕАД - "Да върнем книгите при хората".
На събитието в пощенския клон в центъра на Брезник дойдоха жители на града, официални лица, гости и автори. Сред официалните лица, освен областният управител бяха и Деян Дънешки - директор на "Български пощи" и Захари Иванов - председател на издателски и разпространителски консорциум "Световете". Авторите Анжела Димчева и Ивайло Диманов представиха свои стихосбирки и подариха на гостите издания с автографи.
Областният управител на Перник Иво Петров купи и подари книжка на всички присъстващи деца. Той им пожела да четат повече и да черпят от мъдростите на народното творчество, следвайки поуките за добрините и приятелството - послания в "златните" приказки, които подбра да им подари.
Захари Иванов приветства гостите и организаторите на събитието, поздрави ги за инициативността и проявения интерес. От позицията на писател изрази огорчение и разочарование от липсата на кмета на Брезник - Христо Миленков. Захари Иванов изрази предположение, че вероятно поради голямата територия на град Брезник и наличието на изключително много служебни ангажименти през летния сезон, г-н Миленков не е оказал необходимото уважение към съгражданите си и е пренебрегнал инициативата. Отсъствието на Миленков направи изключително лошо впечатление на присъстващите, а липсата на лице, което да го представлява бе приета за обида и пренебрежение към присъстващите, инициативата и книгите.
"Надявам се, че някога ще срещна кмета, който днес не дойде. Тогава ще му подаря книга. Вероятно ще я изхвърли през прозореца. И се надявам някой от вас да я намери и да я прочете. И пак ще ви бъде полезно", каза още поетът Захари Иванов.
Събитието бе прието с интерес от гражданите на Брезник, които след официалното представяне на инициативата се почерпиха, разгледаха книгите, получиха като подарък стихосбирки и автограф и проявиха активност в закупуването.

източник: Градски вестник

Дано!!!

Дано!!!

"Компрометирания zapernik" е

"Компрометирания zapernik" е сайт №1 в Перник и Тишкин е по-добър журналист от Стоилов и Йорданов взети заедно. Ако не вярвате, мога да ви цитирам статии, от които да се убедите, че го бива. Иска ви се иперник да е на негово място, но не е. Най-добре се познава качествения сайт по броя на коментарите под публикациите, от тях се съди доколко значими за хората, са засегнатите теми. Тук има много коментари като за единствен сайт за Брезник, но често става така, че като не ви изнася/говоря за администраторите/ ги режете и сами се прецаквате. Що се отнася за това кои партии и интереси защитава определен сайт - за пернишкия сайт може да се спори, но вие е повече от ясно къде сте пристрастни.
Пожелавам ви една толерантна изборна кампания, отразена тук възможно най-безпристрастно, коректно и точно.

Никой не подкрепя ГЕРБ,

Никой не подкрепя ГЕРБ, кандидата му и пернишкия сайт, но вижте реалностите. Ако излязлото в писмото, статията по него "Бобър за смет или приказка за Брезник" и резултатите от последната сесия на Общинския съвет са клевети, досега уважаемите кметове трябваше да ги опровергаят. Вместо това протоколът, който уж трябваше да информира хората, не се качва в сайта на Общината и съветниците мълчат като риби. Ако искат да им вярваме, нека реагират адекватно и обяснят какво става по поставените проблеми - това никак не е маловажно и за пренебрегване. Обяснете и не излизайте със старите алабализми, защото тоталитаризмът е отживелица вече за България, нищо че настоящите управници на Брезник си мислят друго. Този сайт също не се води на Лазаров и Миленков, а на "жителите на град Брезник". Може някои от тях да можете да подкупите и забаламосате, но НЕ ВСИЧКИ.

ZaPernik.com си стана

ZaPernik.com си стана официален сайт на ГЕРБ! Миленков си има грехове, но ако почнем да "копаем" кой колко е платил и как си връща политическите места много малко от обявените кандидати ще останат "чисти". Не виждате ли че *ишкин се е лепнал за *адника на Иво Петров?

Пуснете коментар в ущърб на ГЕРБ в zapernik или подкрепящ някой друг и пак ми цитирайте компрометирания zapernik!

Айде бе - народа ги обичал.

Айде бе - народа ги обичал. Що за смешки пишете? Отидете на лекар, защото определено нещо не сте добре...!!! Съвсем добронамерено го казвам.

Този "народ" дето ги обича

Този "народ" дето ги обича трябва да е голям мазохист. Да го мамят, крадат и изнудват и пак да ги обича. Има нещо бая извратено в тия хора, ако такива са останали. Сайта "ЗАПЕРНИК" коментира, че след "издънките" на Миленков шансовете му са паднали, а вие продължавайте да си го обичате, но мислете кого избирате и на кого ще плащате заплати идните 4 години за да работи за града ни.

Тя е на финалните 3 месеца

Тя е на финалните 3 месеца :-)

Започна ли предизборната

Започна ли предизборната кампания вече?

Започна ли предизборната

Започна ли предизборната кампания вече?

Ще си платят, където и

Ще си платят, където и колкото трябва и току виж наистина още един мандат! Пък и народа ги обича!