Loading

Започва ремонт на пътищата в община Брезник

Изкърпване на пътищата в Брезнишко започва до дни, съобщи кметът на общината Васил Узунов. Предвидено е приоритетно да бъдат закърпени дупките по площада.

„Ремонтите ще започнат веднага след като се разтопи снега. На много места са се отворили дупки и трябва д авземем спешни мерки. Кърпенето ще се извършва с асфалт, защото не можем да си позволим запълване със студена смес, която е доста скъпа", каза Узунов.
За ремонта на пътищата в рамките на града, както и за шосетата в селата Ноевци, Долна Секирна и Слаковци са необходими около 50 000 лв. Общината обаче разполага с 10 000 лв. Градоначалникът се надява да бъдат пренасочени част от средствата за саниране на местното училище „Васил Левски", за което са определени 90 000 лв.
„Ако се съгласят да ни помогнат с около 40 000 лв., ще се справим. В противен случай, ще е доста трудно", каза още Узунов.
220 000 лв. пък са целевите средства за ремонта на пътищата от общинската пътна мрежа. Става въпрос за междуселищните шосета. В най-тежко състояние след зимата са пътищата за селата Гигинци, Кошарево, Бегуновци и Непрезненци.

 

Колеги, моля когато копирате

Колеги, моля когато копирате дословно, да цитирате.
"Мироглед"