Loading

Волейболистите на „Миньор“ биха „Чорни" и останаха без капитан

Волейболистите на „Чорни" и „Миньор" се срещнаха в мач от първия кръг на турнира за Купата на България по волейбол в сряда вечерта в ледената зала в Брезник. Домакините бяха положили огромни усилия да стоплят залата, но четирите печки - две газови и два калорифера не успяха да направят температурата годна за игра.Затова първият съдия Симеон Иванов ръководи мача с кожухче върху съдийската униформа, а вторият беше сложил плетена вълнена шапка.
Парадоксът в съставите беше,че в отбора на „Миньор" имаше един брезничанин, Радослав Трифонов, който от явно патриотични подбуди изгледа мача отстрани, а в отбора на „Чорни" нямаше нито един брезничанин.
Първият гейм започна безпроблемно за гостите, които поведоха с 5:1 още в началото. Все пак „Чорни" стигна до изравняване при 9:9, но от тук до края на частта превъзходството на „Миньор" не будеше съмнение и тя приключи при 25:17 в полза на пернишкия тим.
Във втория гейм нещата започнаха равностойно и до 5:5 резултатът се движеше точка за точка. После обаче последва обичайното в този мач дръпване от страна на миньорци и 8:5 в тяхна полза при първото техническо прекъсване. Последва още по-силен натиск от тяхна страна, за да се стигне до 25:17 в края на гейма.
Третата част тръгна най-равностойно и последното равенство беше при 8:8, второто техническо прекъсване дойде при 10:16 и вече се знаеше,че тази среща ще приключи в три гейма. Като че ли обзет от някакво лошо предчувствие, старши-треньорът на гостите Румен Златанов държеше в игра основната си шестица и непрекъснато подканяше волейболистите си да приключват бързо гейма. При 22:16 в тяхна полза обаче стана и белята. При блокада капитанът на отбора Димитър Стаменов се хвана за ръката, а лекарят на мача установи тежка луксация на палеца на лявата ръка. Така сезонът за Стаменов най-вероятно приключи, а „Миньор" се лиши от лидера си за оставащите важни мачове във Висшата лига. Срещата приключи при 3:0, а в последния гейм миньорци спечелиха с 25:20.

Освен мача с Миньор има и

Освен мача с Миньор има и други мачове ,но понеже залата винаги е празна(понеже нямало брезничани в отбора по думите на "видни спортни деятели" от Брезник) от кам публика, сигурно не знаете за тях.В съботния мач с отбора на Ерма Трън имаше повече трънчани в залата....