Loading

Сурова 2011 година в Брезник (видео)

В клиповете по-долу е групата от Ноевци от миналогодишната Сурова в Брезник. Качени са в YouTube. Скоро се надяваме да имаме от предстоящата Сурова 2012.

Благодарм на потребителя на YouTube споделил клиповете!

я си гледай работата бе който

я си гледай работата бе който иска може да участва живеем в свободна държва

Защо пък да няма място за

Защо пък да няма място за жените? "Традициите не са това, което бяха" - нека участва всеки, който има желание и без това много неща се опорочиха. На групата от Ноевци хубавото е това, че няма парцали в облеклото. Само дяволът има, но на неговия костюм подхождат и маската му е супер, да внимава с малките деца, защото наистина е страшен. Мисля, че журито на пернишкия карнавал даваше по-високи оценки, когато липсват парцали, хубаво е да се веят косми от кози кожи на сурвакарите - и на това се гледа с добро око при класирането. Да заложат повече на рогата при маските и да намалят перата, ако искат добро класиране. Трябва да се наблегне и на представянето на обичая, всеки в групата да си има място в цялостния сюжет на сватбата, да намерят най-силните и артистични гласове за свекър, поп и другите, които участват в сценката. Да махнат всичко по главите и облеклото, купено от "левчетата", това много обезценява общото представяне.
Успешно представяне и много забавление на карнавала на всички!
Трябва много да се потрудят тази година, защото най-атрактивните и успешни групи ще ги гледат на видео в другите карнавални градове и може да заминат и в чужбина.

Празника е супер, но жените

Празника е супер, но жените нямат място в него!МОЛЯ,НЕ ГИ ДОПУСКАЙТЕ-това е мъжка работа!

Браво на Ноевци!!! Дрънкайте

Браво на Ноевци!!! Дрънкайте яко, момчета! Тази година да изгоните навсякъде в общината и областта не само лошотиите и злините, но и простотиите.