Loading

Краеведи от Пернишко участваха в Национална конференция

Националната Априловска гимназия в Габрово бе домакин на Национална краеведска конференция. Темата на форума бе: „Приносът на българските чорбаджии през Възраждането". Краеведското обединение за Югозападна България - Перник, взе участие с няколко доклада и научни съобщения, съобщи пернишкият краевед Светозар Захариев. „Ролята на българските чорбаджии от град Брезник за обществено-културното и икономическото развитие на града през Възраждането" представи Аниела Асенова - учител по история в СОУ "В.Левски" - Брезник. Същата тема, но с проучване за град Батановци, разработи и представи в Габрово Любен Василев. Светозар Захариев посвети разработката си на темата: „Ролята на българските чорбаджии и духовници в интелектуалното и културно израстване на архимандрит Зиновий Поппетров през Възраждането".
Участниците бяха отличени с благодарствини грамоти. Предстои отпечатването на материалите от форума в краеведски сборник, който ще бъде предоставен на авторите и библиотеките в градовете, които представляват.

kak nabludavash

kak nabludavash neznaq.....ama ne obvinqvai Neli v gluposti.....stani ekskurzovod tiiiiiiii....

kak nabludavash

kak nabludavash neznaq.....ama ne obvinqvai Neli v gluposti.....stani ekskurzovod tiiiiiiii....

Наблюдавам отстрани спора и

Наблюдавам отстрани спора и разбирам, че А.Асенова организира екскурзии Питам дали има регистрация за туристическо бюро и плаща ли съответните данъци? Легално ли е всичко, прибира ли си тя приходите или е като екскурзията организирана в Охрид?!

Е наистина си личи коЙ е

Е наистина си личи коЙ е ТЪПАНАР!!!Нали ви казах,че речта ви е изключително "ЗВЪНЛИВА",направи гали ухото.Човече, не се излагай повече,който и да си.Както казах и по-горе-всеки има право на мнение,но не по този просташки начин,но явно по друг не можете. Стилът ви на писане е поразителен с невероятен изказ-сигурно имате и връхна точка на ПРОСТОТИЯТА СИ! Предполагам,че само след минути ще ни залеете с поредната доза от нея.Излагация голяма.

Стига, бе, хора! Грозно е!

Стига, бе, хора! Грозно е! Изказвайте мнения, а обиди!

На такива ТЪПАНАРИ - такъв

На такива ТЪПАНАРИ - такъв ОТГОВОР - стил ала брезнишки клюкари! В тази графа попадате и вие!

Леле, леле какъв речник

Леле, леле какъв речник само!Чудя се дали да се смея или да плача от дар словото ви.Похвално е,че подкрепяте Асенова,но можеше и по възпитано да го направите.Понякога гневът е лош съветник.И само малка вметка да направя - една от дъщерите на Асенова е много невъзпитан млад човек,който се държи арогантно и понякога доста агресивно с клиентите в магазина,нищо, ЧЕ Е БЪРКАЛА БЕТОН!Трудът май зле и се е отразил.Нищо лично, просто прави впечатление.

Тъпанари брезнишки. Знаете ли

Тъпанари брезнишки. Знаете ли Нели Асенова колко средства и време е отделила, за да направи нещо в тоя тъп град. Вие познавате ли я добре. Познавате ли семейството й.Тя прави МНОГО. Бесрамници. Завиждайте, изящте се. Не виждахте ли децата им и то момичета когато бъркаха бетон на първия им магазин. Това са деца за пример. И са успели. Когато вие и вашите отрочета сте живяли на топло и сте се примирявали с подаянието от комунистите, те са работили яко и то на хиляди километри от дома си.
Колкото до парите за екскурзии си ги даваме ние - и не са само бабички.
А сега с вашата "чиста" съвест, спете спокойно.

Roptai kokoto si iska6 da go

Roptai kokoto si iska6 da go beshe ti izmislila togava,ama osven qdene trqbva i akal

На мен пък ми се вижда

На мен пък ми се вижда съмнителна Нела Асенова, защото докато се докопа да прибира парите от Църковното настоятелство доста зор виде. Сега ограбва бабичките със съмнителните екскурзии, които урежда - не може да взима от децата ни пари и се прехвърли на бабичките. Браво!