Loading

Детски православен лагер в Църногорския манастир

Църногорският манастир „Св. св. Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци за първи път ще бъде домакин на детски православен лагер. Досега заради строителните работи игуменът архимандрит Евгений се въздържаше да даде благословия деца да отсядат в манастира заради потенциалните опасности.

Сега вече всичко е попривъшено и група деца от Пловдив ще дойдат в края на седмицата в манастира, за да почиват. Те ще участват в службите и в манастирската обстановка ще затвърдят познанията си по вяра и религия.

Лагерът се организира от пренастоятеля на катедралния храм в Пловдив от. Николай. Досега той със свои средства е правил летуване за децата. Сега те ще пребивават безвъзмездно в манастира, какъвто е обичаят.

След приключването на възстановителните работи ще можем да се заемем по- настоятелно с духовните занимания и да отделим внимание и на децата, коментира йеромонах Никанор от манастирското братство.

източник: http://www.ipernik.info/

ГОСПОД Е СПРАВЕДЛИВ И ДАВА НА

ГОСПОД Е СПРАВЕДЛИВ И ДАВА НА ВСЕКИ ЗАСЛУЖЕНОТО, НЕ КАТО БРЕЗНИШКАТА ОБЩИНСКА ВЛАСТ!!! ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ НЕПРАВОМЕРНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ И МОШЕНИЧЕСТВА И ВАС ГОСПОД ДА ВИ ПОНЕСЕ НА РЪЦЕ. АЛЧНОСТТА И ЧУВСТВОТО ВИ ЗА НЕДОСЕГАЕМОСТ ЩЕ ВИ ОТРОВЯТ ОКОНЧАТЕЛНО - ОПОМНЕТЕ СЕ!!!

А теб Господ те носи на

А теб Господ те носи на ръце........

Отците на дело опровергават

Отците на дело опровергават ден след ден злите езици, които ги плюеха и клеветяха. Да са живи и здрави, да работят със същия несломим дух и енергия за православната вяра. Дано децата и родителите от близките населени места посещават по-често прекрасния манастир и последват добрия пример на пловдивчани. Храмът се превръща в прекрасно място и отците работят активно за това. Децата от Брезнишко и Пернишко няма да е лошо да ходят там на неделно и зелено училище, да опознаят отблизо нашата вяра и религия. Това е чудесен начин да се намали агресията на младите хора и да се ориентира ценностната им система към истински стойностните неща в живота. Толкова излишни неща се учат в основното училище, не може ли да се намери място за един час седмично вероучение. Отец Никанор пише всеки ден съвременната история на Гигинския манастир. И най-големите скептици трябва да признаят, че това, което се прави е забележително и заслужава внимание. Да се насочат капиталите на имащите към подобни дела е чудесно. Дано се направи пътят, за да стане посещението на манастира истински празник не само за душата на честния човек.