Loading

Брезник отбеляза 24-ти май (снимки галерия 1)

Брезник отбеляза 24-ти май. Както си е редно с тържество,награди на просветни и културни дейци и изпращане на абитуриенти. Те бяха най-щастливите и най-оптимистично настроените. Така и трябва. Нали животът за тях тепърва предстои.Представяме ви много снимки от празника,на участници, зрители ,ръководители и т.н. На наградени и ненаградени абитуриенти, за да придобиете визуална представя от това,което се случи на площада в града ни на най-хубавия български празник.

Май и за кошница цветя вече

Май и за кошница цветя вече нямат средства - всичко изгълтаха и разпределиха откраднатото по собствените си сметки. Държат директори и други отговорни постове по десетки години без конкурс и се чудите защо ги няма точно на празника на науката и културата. Идват само тези, които ще бъдат награждавани, а другите си знаят, че мястото им е в кърпа вързано, защото са нечии протежета. Бала на абитуриентите в ресторанта обаче не пропускат, защото е на аванта.

Стана ми мъчно за децата на

Стана ми мъчно за децата на гр.Брезник. Нашите деца. Нима те са по малко деца от децата в другите градове. Нека не отиваме далече - в Перник на площада на 24 май беше истински празник на славянската азбука. Добре организирана програма, много децата, които си направиха парад на буквите от всички класове и училища. Хубав празник си направиха. Браво на читалищните дейци и организаторите. В Брезник обаче картинката беше плачевна. Една шепа деца, абитуриентите и техните близки. Никаква организация, бедна програма т.е. никаква, просто отбиване на номер. Но било, каквото било. Дано в оставащите 4-5 дни до 1 юни - Деня на детето, общинарите отговарящи за тези мероприятия имат време да се сетят, че в града ни има малки, по големи и вече пораснали деца. Толкова ли е трудно да се организира нещо като детски карнавал, детска дискотека, спортни надпревари. Господа управляващи града ни - събудете се и отворете очите си за да видите ДЕЦАТА НА БРЕЗНИК. Или както обикновено ще чакате малките деца от детска градина "Брезица" да ви отменят, а пък вие ще им се отблагодарите с поздравителен адрес и кошница цветя.

Що да се катерат да свалят

Що да се катерат да свалят новогодишната украса. Половината година почти мина, новите общинари след изборите ще посрещнат 2012 наготово в украсено читалище, а ние лятото като гледаме снежинките ще се разхлаждаме. Хората за всичко са помислили. Това се казва стратегия и мислене в перспектива.

Нея да я оставим, но си има

Нея да я оставим, но си има ресорен кмет, експерт и т.н.. Много започнаха да стават гафовете в тази сфера.

Баба мага се пенсионира,

Баба мага се пенсионира, оставете я, това и беше за последно.....

Баба мага се пенсионира,

Баба мага се пенсионира, оставете я, това и беше за последно.....

На третата снимка зад

На третата снимка зад облечена с къс ръкав просветна деятелка на пилона, се мъдри огромна снежинка. Някой би си помислил, че сме страна без зима, но спазваме традиционната новогодишна украса и затова си имаме снежинки по фасадата на нашумялата с многобройните си ремонти сграда. Имаше също и евтини парчета плат вместо знамена от бозово до пемпяно по поставките за знамена. Как някой от "преуспяващите" читалищни дейци не си дава сметка кое време е и за кой празник хората се събират или са толкова заети със собствените си велики особи, че нямат време да погледнат "излъсканата" сграда, чието "величие" олицетворяват след обновяването и.

Хайде хаирлия да е! Тази

Хайде хаирлия да е! Тази година 24 май без Дженкова и Василев, догодина - без Миленков и Лазаров! В другите градове шествия и програми правят, тука няма 50 ученика на площада. Вярно, има само три училища в Общината, но СОУ-то има над 300 деца и само може да направи шествие, ако пожелае.

То директорката на гимназията

То директорката на гимназията вече не идва тоя иска учениците да са там.Дженкова се подиграва с Брезник и прави каквото си иска ама няма кой да я прогони. Учениците от нея гледат

Абе абитуриентите бяха там,

Абе абитуриентите бяха там, ама останалите ученици ог гимназията никакви ги нямаше.То това си е традиция май вече.Да демонстрират,че не им пука.