Loading

До 15 ноември селските кметове трябва да докладават в общината за запасяването с продукти от първа необходимост в Брезнишко

  Това разпореди кметът на Брезник Васил Узунов. Председателите на потребителни кооперации и собствениците на магазини се задължават да организират снабдяването и да създадат минимум запас на стоки от първа необходимост в търговската мрежа, като брашно, олио, захар, макаронени изделия, ориз, сол и др. Особено внимание трябва да се обърне на най-отдалечените и трудно достъпни селища. В специална заповед са набелязани превантивни мерки за предстоящата зима. С тях се цели осигуряване на нормално функциониране на техническата инфраструктурата, снабдяването, обслужването и услугите на територията на община Брезник и намаляване на последствията за населението при усложнена зимна обстановка. Кметовете и кметски наместници освен, че трябва да създадат организация на територията на населените места за своевременното почистване на прилежащите тротоарни площи около обслужващи обекти, с цел нормално и безопасно движение и обслужване на населението, ще трябва и ежедневно да подават точна информация на дежурния по Общински съвет за сигурност за състоянието на пътната мрежа. Същото се отнася и за началника на Районната пътна служба, в чийто задължения влиза организиране на дейностите по зимното поддържане на републиканските пътища на територията на община Брезник, както и за управителя на фирмата извършваща снегопочистването на общинската пътна мрежа. Ръководителите на фирми, учреждения, обществени организации,търговски обекти, наематели и собственици на сгради, както и физически лица са длъжни да извършват снегопочистване, непосредствено след спиране на снеговалежите на тротоарите и прилежащите площи на имотите си, както и да отстраняват висулките по сградите и натрупването от сняг .

Източник:  Градски вестник - Перник

o sancta simplicitas

o sancta simplicitas

Ма ние докото се дрълчеме с

Ма ние докото се дрълчеме с горките неграмотни даскали бандата на

Тумби /общите/ връткат далавери.

треперете даскалици - ще ви

треперете даскалици - ще ви изметат скоро!

Охоооо, разбрахме, че ще

Охоооо, разбрахме, че ще назначават още една секретарка, за да има 4-ка "Белот".....

А, секретарките на

А, секретарките на брезнишката директорка какво ще ги правим. Явно „господарите„ искат и тях да изненадат. Нали знаете, че те идват когато най-малко ги очакваш. Май ще падат глави!

ma tq samata e skynks smardi

ma tq samata e skynks smardi ot lagi I izmami

А ноевската директорка не

А ноевската директорка не плаче ли за "скункс" - три ужасни измами за има-няма две седмици.

То, тази директорка си плаче

То, тази директорка си плаче за „скункс„ - брезнишката имам предвид. И тя от 10 гдини е без конкурс. Интересно, кой ли я подържа от просвета ли, образование ли? Но се надявам и нейния ангел- пазител да излезе на светло след намесата на „господарите„ и да си понесе заслуженото, както и тя. На всякъде забранено да се пуши, а в директорския кабинет не!?

СЛЕДВАЩАТА СЕРИЯ КОМЕНТАРИ ОТ

СЛЕДВАЩАТА СЕРИЯ КОМЕНТАРИ ОТ "заПЕРНИК" ПО НАШИЯ СЛУЧАЙ

19 ноември 2013 01:14 | Щастлив
Оценка:
8
(
8
гласа)

Безумно ме зарадва новината, че Коконова я махат!!!! Най-после доживяхме! Дано новият началник да не е долен интригант като Коконова и образованито в Перник потръгне нанякъде, о главено отпрофесионалист, а не от интересчия-лапач, каквато винаги е била тя. Покраде на воля, съсипа десетки хора. СТИГА Й! И на нас ни стига наглостта и безочието й!

19 ноември 2013 07:47 | перни4ан4е
Оценка:
5
(
5
гласа)

Уважаема госпожо Коконова, идете си с мир! Тръгнете си преди да се е разсмърдяло около вас до степен, че сама да не се търпите. А дотогава-дръжте се с колегите си както изисква етикетът на държавния служител.

19 ноември 2013 09:49 | брезничанка
Оценка:
6
(
6
гласа)

Да се върнем на проблема в конкретния материал. Оказва се, от въпроса на "ново двайсе" и отговора на "Не", че конкурс за ноевското училище не е имало през септември. Новата версия на директора Асенова от вчерашната оператика е, че такъв е имало, но е бил анулиран. Явно "Не" е доста запознат какво става в РИО. Как е станало тогава преназначаването на постоянен договор на Асенова и може ли да видим договора, на какво основание е изготвен, че да има специална почерпка на колектива на ОУ Ноевци. Има ли друг начин, освен конкурс за назначаване на директор на постоянно място и откъде се взеха тези кандидати от Кюстендил и Перник, които е победила директорката? Ще изясни ли лично този въпрос Коконова, защото версиите на Асенова издишат отвсякъде след вчерашната и нова лъжа за анулирането на въображаемия конкурс през септември. Извинявайте, но е много стъписващо това, което става в Ноевци при положение, че са обявени конкурси и за двете училища в Брезнишка община и учителите са обезверени.

19 ноември 2013 10:09 | Аз
Оценка:
7
(
9
гласа)

Ами шесто училище? Преди години дойде г-жа Мирчева отнякъде, без конкурс, без нищо и съсипа училището за 5 години. Сега отново има нова директорка, която беше отново спусната от някъде, а тепърва ще има конкурс. Как стават тези неща не мога да си обясня?

19 ноември 2013 10:55 | Да
Оценка:
7
(
7
гласа)

А, да ви кажа ли от къде дойде госпожа Мирчева и кой я лансита???? ПРИЯТЕЛКАТА Й КОКОНОВА.

Няма понятие "дойде от нищото", има понятие - КОКОНОВА Я НАГЛАСИ да е директор. Както всички останали. Затова образованието в Перник е съсипано. ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ МИРЧЕВА В 6-ТО, ТОВА ПРАВИ ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД КОКОНОВА С ОБРАЗОВАНИЕТО В ПЕРНИК!

19 ноември 2013 14:24 | mmm
Оценка:
1
(
1
гласа)

ммммм

19 ноември 2013 20:56 | da
Оценка:
3
(
3
гласа)

tazi irena se ymaza totalno, ako Kokanova iska da izleze ot tazi burkotiq ne trqbva da q dopyska do konkyrs, za6toto ina4e si e kypena rabota i ot MON trqbva da gi izgonat i dvete

19 ноември 2013 21:35 | Само ДСБ
Оценка:
2
(
4
гласа)

Тая още мълчи кикиморова. Това си е за Господарите.

19 ноември 2013 22:20 | яз
Оценка:
-2
(
6
гласа)

тука ми мирише, че някой много иска това място на Коконова. Интересно кои могат да отварят сайта на Риото за да четат точно и подробно заповедите. мнооооого интересен въпрос. интереса към мястото е мнооооого голям.
нали така taram-ta-ram?????

19 ноември 2013 22:38 | ne znam
Оценка:
3
(
3
гласа)

ne znam kakuv im e interesa no znam 4e ne moje toky taka da se zali4i konkyrs ili zapoved za rabota ili tova e bluf da ne se konkyrira s nqkoi ot kolegite i, moje bi sama vijda 4e nqma 6ans to ti trqbva dosta ymstven bagaj

19 ноември 2013 23:03 | запознат
Оценка:
4
(
4
гласа)

Добро утро, "не знам"! Разбира се, че "черпещата" умишлено го прави за да приспи вниманието на колегите си от конкурса, да не мислиш, че умира от умиление да гледа как колегите и похапват в нейна чест. Затъна в лъжи, първо спечелила конкурс, после този конкурс го отменили, има назначение на постоянно място, но не съвсем и трябвало да и се прощава, като че ли е направила най-невинна грешчица. А че я е страх от провал на конкурс с други кандидати е повече от очевадно, тя освен бензинджийска колонка друго не може да управлява. Не може да осигури квалифицирани преподаватели по важни предмети, защото си гони някакви нейни цели. Хората се чудят как има очи на работа да ходи, ама алчните за власт като гепат кокала и не го пускат, нищо че са даскали и малко морал трябва да имат. Ако имаше нормална държава тази карикатура на педагог отдавна да са я изхвърлили от образованието, а тя сигурно и за конкурс се стяга, щом ходи на работа. И Коконова блее, не вижда, че я компроментира, но още я държи.

20 ноември 2013 10:02 | taral-ta-tam
Оценка:
3
(
3
гласа)

яз написа:тука ми мирише, че някой много иска това място на Коконова. Интересно кои могат да отварят сайта на Риото за да четат точно и подробно заповедите. мнооооого интересен въпрос. интереса към мястото е мнооооого голям.
нали така taram-ta-ram?????

Да, така е, "яз"! Запознат съм с всичко, което се случва в сайта (и не само) на РИО, както и със случващото се в МОН (и не само). НЕ САМО следя внимателно, но и участвам - където трябва и както е необходимо.

А колкото до мястото - като стана началник на РИО, ще се справя с целия безпорядък в системата на образованието в област Перник.

Други въпроси имаш ли?????

20 ноември 2013 10:50 | amstel
Оценка:
2
(
2
гласа)

а ма ЯЗ може ли да си толкова смотана>това изменение на тая заповед дето пише може да се види от секи олигофрен>които напише в гугъл рио>отиде в рио Перник и сайта се отваря на заповедта има заглавие ИЗМЕНЕНИЕ>аз отворих и намерих а нито работя в образованието нито имам повече от средно>Егати простио народ сте

20 ноември 2013 11:31 | видял
Оценка:
1
(
1
гласа)

Не мислите ли, че Коконова държи Асенова, защото може и Асенова да държи Коконова с нещо - тези са си заформили цяла мафия, нищо че са даскали.

grahdankata e ot selo garlo

grahdankata e ot selo garlo dragi moi taka 4e ne ubihdai na selqni za6toto I vie v breznik ste zaselnitsi ot okolnite sela nail taka laris4e I ti si ot selo dage maha ti e ot noevtsi