Loading

Бойко Борисов откри пътен участък за 6,8 милиона

Премиерът Бойко Борисов откри днес рехабилитираната пътна отсечка между Брезник и Мещица. Трасето е дълго 12 км и 100 метра и е на стойност 6,8 милиона лева.

На откриването на отсечката присъстваха народният представител Ирена Соколова, областният управител Иво Петров, кметът на Перник Росица Янакиева, кметът на Брезник Христо Миленков, кметът на Трън Станислав Николов, директорката на болницата в Перник д-р Вяра Церовска, изпълнителите на проекта, граждани от Брезник.Пътят беше осветен от Никанор - монах от Църногорския манастир "Св.св.Козма и Дамян"

Участъкът Перник - Брезник е част от международния път за Сърбия, който улеснява превоза на международни товари и поема потока туристи към България. За първи път се прави цялостна рехабилитация на 12-километровия участък към една от най-оживените общини в региона - Брезник. С рехабилитацията на пътната отсечка се цели подобряване на качеството на вътрешно-регионалните връзки и осигуряването на възможност за развитие на специфичния икономически потенциал на региона, както и да се улесни достъпа до туристическите дестнинации в областта.