Loading

Волейболистите на "Чорни" с две победи

Волейболистите на "Чорни"/Брезник/ започнаха повече от успешно пролетния дял/ колкото и условно да звучи пролетен/ на първенството на "А" група. Брезничани започнаха с чиста победа в първия кръг срещу тима на "Вихрен"/Сандански/ с 3:0. Отборът на гостите е сред по-посредствените в "А" група и победата на брезнишките волейболисти ве будеше съмнение. "Чорни" взе убедително и трите гейма, съответно с 25:16, 25:12, 25:21.

Брезничани взеха без да загубят гейм и втората си среща срещу комшиите от "Ерма"/Трън/. Гостите оказаха по-дериозна съпротива през първия гейм, който беше загубен от тях с 24:26. От там до края на срещата превъзходството на брезнишките волейболисти беше повече от осезаемо и те спечелиха мачовете с 25:17 и 25:20.

След изиграване на тези срещи "Чорни" е на второто място в класирането с актив от девет точки. С точка повече на първо място в класирането е отборът на "Божур волей" /Божурище/. По стечение на обстоятелствата още в следващия кръг в залата в Брезник "Чорни" домакинства на гостите от Божурище и при успех ще излезе на първото място в класирането.