Loading

Възпитаниците на Детска полицейска академия от брезнишкото с. Ноевци получиха дипломи за успешно преминат курс на обучение

В нея се включиха 13 деца от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Това се случи на специална церемония в двора на ОУ „Хр. Смирненски”, на която присъстваха директорът на школото г-жа Ирена Асенова, началникът на РУ „Полиция” – Брезник гл. инспектор Иван Тинков и г-жа Снежана Славова – кмет на селото. Гл. инспектор Тинков се обърна с благодарност към младите полицаи и техните класни ръководители за постоянството, интереса и отговорността, които са проявявали към обучението през изминалата учебна година. Той подчерта заслугите и на местното кметство, кмета на община Брезник и ръководството на ОДМВР – Перник, без които инициативата нямаше да се случи.

В продължение на няколко месеца младите полицаи се обучаваха в познаване и спазване на закона и опознаха полицейската работа.

 

Според Асенова най-ценното на което са се научили децата е работа в екип и поемане на отговорност.

Накрая бъдещите служители на реда получиха като подарък фланелка с надпис „Детска полицейска академия” и се почерпиха с вкусна торта, приготвена специално за случая. За спомен от обучението си направиха обща снимка пред сградата на училището и изразиха желани.

 

източник:mirogled.com