Професионална Гимназия по

Селско Стопанство - "Н.Вапцаров"

 

Loading

Професиналната гимназия в Брезник стана общинска

Професионалната гимназия по селско стопанство „Н.Й.Вапцаров" в Брезник промени статута си от държавен на общински. Решението за това е взето от Общинския съвет, което определя и финансирането на учебното заведение като делегирана услуга.

До сега ПГСС се финансираше от Министерство на земеделието и храните, но вече ще бъде на делегиран бюджет през Общината към МОМН, както и останалите училища. Мярката бе наложена по силата на решение щ 454 от 2 юли 2010г на Министерски съвет за ускорено прехвърляне правомощия и ресурси от централните органи на изпълнителната власт към общините за укрепване на местното самоуправление. Въпреки гласуваното решение, съветниците в Брезник изразиха притеснение, че ако има недостиг в средствата за издръжка на школата, което се очертава като трайна тенденция, местната професионалната гимназия също ще изпитва трудности.

Според други, промяната на статута е в добра посока, но и ще се наложи Общината да го подкрепя финансово. Издръжката на училището е разчетена в стандарти, които са за брой ученици. Добрата страна на делегирания бюджет е, че има гарантираност, но при малък брой ученици средствата не достигат.

Брезнишката гимназия е от малкото училища в област Перник, в които има задочно обучение. Там се обучават 111 ученици в шест паралелки. Това е най-старото стопанско училище в региона, открито около 1905 година и се е намирало в Любеновата къща.

Източник: Градски вестник (Юли месец)

Преминаването на

Преминаването на Професионалната Гимназия по Селско Стопанство е иделно за общинското ръководство за нова далавера: проекти за няколко вида ремонти разбирасе като на читалището и болницата особено ако остане на власт Г.Лазаров или доде и Д.Димитров.

to v taya gimnazia may samo

to v taya gimnazia may samo ofelia ostana kato dobar prepodavatel ' drugite gledat da im mine vremeto i da doide zaplata!!!

Образователната политика на

Образователната политика на настоящото управление е под всякаква критика - некадърни и корумпирани директори/някои вече бивши слава Бога/ под крилото на кметската и общинска управа, учители, които не знаят защо са в училищата и т.н. Има още и свестни учители, но те не оцеляват дълго, ако не си пасуват като безгръбначни. Сега още едно много проблемно училище на крехкото клонче на общината ще завърши съвсем и без това печалната картинка. Ако и следващото управление върши същите мизерии, Брезник ще остане без всякакви перспективи за децата в гимназиална подготовка. Средства се отпускат по европейски програми за образование на национално ниво, но трябва да се усвояват НАИСТИНА САМО В ПОЛЗА НА УЧИЛИЩАТА, защото видяхме какво стана при един бивш директор и настоящ общински съветник.

Образователната политика на

Образователната политика на настоящото управление е под всякаква критика - некадърни и корумпирани директори/някои вече бивши слава Бога/ под крилото на кметската и общинска управа, учители, които не знаят защо са в училищата и т.н. Има още и свестни учители, но те не оцеляват дълго, ако не си пасуват като безгръбначни. Сега още едно много проблемно училище на крехкото клонче на общината ще завърши съвсем и без това печалната картинка. Ако и следващото управление върши същите мизерии, Брезник ще остане без всякакви перспективи за децата в гимназиална подготовка. Средства се отпускат по европейски програми за образование на национално ниво, но трябва да се усвояват НАИСТИНА САМО В ПОЛЗА НА УЧИЛИЩАТА, защото видяхме какво стана при един бивш директор и настоящ общински съветник.

Презентаторке, ти пак си тук!

Презентаторке, ти пак си тук! Още ли те носи Господ, или и на него натежа, изпусна те и си падна на главата?

Не се месете в делата на

Не се месете в делата на Господ, да не си плащате прескъпо греховете. Кой да носи и кой да наказва си е негова работа. Неведоми са неговите пътища. Ако не можете да живеете почтено, не търсете причините извън вас, не се вайкайте и тюхкайте как така се случи. Понякога справедливостта закъснява, но в крайна сметка всичко се плаща по един или друг начин. Най-лошото е, че се случва да се отсъжда така, че не истинския грешник страда, а най-обичаните му хора. Няма идеални и безгрешни хора, но нека по-рядко се случва да се тормозят свестни хора заради чужди грешки. Тези с гузната съвест нека повярват в Божието правосъдие. В нашата родина то е със сигурност по-справедливо от другото.
Приятна и ползотворна лятна почивка на всички!

във филми ли живеете.....

дори и някаква грешка наистина да е направил този директор, така пишете че едва ли не е убил човек, а двете сегашни директорки с такова самочуствие и с такъв замах управлявят все едно ,че не са ограбили мъжете им бензиностанция и с чиста съвест продалжават да грабят от училищата на това аз му казвам корупция и почтенност! явно пишете по симпатия незнам всеки ако пише за всеки който не му харесва и си измисля гадости наистина никога няма да се оправим .....

Стоилов, не прави тези

Стоилов, не прави тези маймунджилъци с коментарите, защото хората не са тъпи. Разбраха кой ги манипулира и кой казва истината. Делата говорят по-красноречиво от тъпия ви сайт. Сигурно ви харесва, че коментарите спряха, но и посещаемостта ви се срива. Дано успеете с копчето поне с мераците си за изборите, защото явно тук не ви вървят нещата. Не става да прехвърляте само "позитивни" клипчета от други сайтове и да си пишете сами хвалебствени коментарчета, а истините да режете поголовно. Добрите журналисти са коректив на властта, а при вас е обратното. Трябва ви качествен авторски продукт, а не препратки от излезли вече другаде новини и преписани дословно. Казвам ви го най-добронамерено. Успех през октомври. Кой знае - може пък от Стоилов да излезе добър кмет, а този сайт явно ще го подкрепя горещо. Хайде, НАПРАВЕТЕ СИ КЕФА ДА СВАЛИТЕ И ТОЗИ КОМЕНТАР и предайте поздрави на Василев - може да го препоръчате за кмет на Ноевци, защото възпитателната работа в Перник май не му понася. Петрова си е добре, не я мислете.

Супер! Аз ще гласувам точно

Супер! Аз ще гласувам точно за Стоилов. Да не би другите да са по цветенца? Я кажете, има ли достойни кандидати? Ми като няма, що пък да не е Стоилов???

Море, жегата не прощава!!!

Море, жегата не прощава!!!

Стоилов ако иска да спечели

Стоилов ако иска да спечели кметството да си вземе презентаторката за PR. Само тогава може да се класира и от "супер трагедия" Брезник ще разцъфне на невиждана "феерия".

ЖЕГА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЖЕГА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Яко е напекло!!!

Яко е напекло!!!

ПГСС

Госпожата директорка е наредила да се оставят 15 деца от 8 клас на поправка за да не учат в ПГСС. Не отмина ли това време с простотията колко тъпо е в нашето училище.Колко са не квалифицирани учителите .Как при нас не се учи. Не отмина ли времето да не се дават свидетелствата и да се заплашват служителите ,че ако не запишат децата си ще ги уволни.Стига!Колкото до Стоилов има си друго място да го обсъждате.Това са пълни простотии! По някога съжалявам, че живея в Брезник.

Директорката на ПГСС да не се

Директорката на ПГСС да не се излага,като се представя за поредният недоволен ученик от гимназията!!!Толкова ли ви е само потенциалът,че друго не можете да измислете???

всички училища са едни и същи

колкото и да си мисли някой че в неговото училище няма това за което се пише в другото училище, жестоко се лъже, нападате се едни други а грешките са ви едни и същи и в СОУ и ПГСС и ОУ всеки си прави каквото му отърва, учители винаги недоволни влизат да им мине часа, а какво се научава не е интересно до стотинката си следят заплатата която е като подарак за половин ден прекаран в училище където не се понасят сами себеси ................

Пак старата песен "Учителите

Пак старата песен "Учителите са виновни за всичко...". Повечето родители едва търпят децата си вкъщи, за възпитание да не говорим. Не могат да се справят с едно, две деца, но изискват от учителите да станат магьосници и да сътворят от отрочетата им шедьоври. Като това не става, започват да ги обвиняват. Народът го е казал "Насила хубост не става!" Да не искате учителите да се самоубият, защото не могат да накарат всички ученици да учат и да се държат човешки. И стига с тоя половин ден в училище. Най-напред половината ден е работа под страхотен стрес, защото знаете какви станаха децата. Шест часа в училище в качеството на учител малко средностатистически хора биха издържали. Другите три часа са дадени на учителя да си подготви уроците за другия ден у дома, тъй като за тази цел му е необходимо спокойствие. Колкото до това кой как се понася, при учителите е като при останалите трудови колективи - има всякакви случаи. Като толкова завиждате за работата на учителите, станете учител, да видим как блестящо ще се справите, така на чужд гръб е много лесно да критикувате. Дано сте си възпитали добре поне собствените деца.

Щом не си качествен педагог

Щом не си качествен педагог си стои в къщи,а не си търси извинения!!!

учители да бе да .......................

сегашните учители, като изключим някои единици са повечето необразовани, дори унижават учениците си за да се почустват по добре да избият комплексите си от вкъщи. и как едни може да са професионалисти и да се справят с проблемни ученици а други не ............ от всяко дърво свирка не става.

възпитанието на децата

"Всяко стадо си има черна овца". Винаги има и по-кадърни, и по-обикновени учители. Едно време семейството издигаше учителската професия на пиедестал и естествено, че образованието беше по-качествено. Сегашните учители губят много време за нравоучителни беседи заради щурите ученици и подготовката страда от това. Горко на родителите, които си мислят, че като хулят учителите пред децата си, ще постигнат авторитет. Винаги идва време, когато тази тактика, се обръща срещу родителя. Училището свършва в даден момент, но детето ще се отплаща до живот на родителите си за грешното възпитание, което са му дали. Ако ги учите да не зачитат преподавателите си, не разчитайте, че ще ви зачитат и вас, както и да се раздавате и какъвто и материален стандарт да им осигурявате.

Какви учители тройкярки от

Какви учители тройкярки от БЛАГОЕВГРАД с купено самочувствие!!!

А твоята "отлична" диплома

А твоята "отлична" диплома откъде е???

Намерил се кой да говори за

Намерил се кой да говори за образованост! Още в първи клас се учи за изречения, главни букви и т.н. Вие май сте пропуснали доста уроци по БЕЛ. Справете се първо със собствената си грамотност и образованост, тогава може да критикувате другите.

прием на ученици

Уважаеми учители,
въпроса за оцеляване на Професионалните гимназии в община Перник прави изключително лошо впечатление на общостта от областта. Плъзнали за учители из Брезник и Радомир които посещават домовете ни и говорят едно срещу друго. Объркват и тормозят децата ни.Обещават ни плащане на пътни пари и стипендии по 20 лева на пътуващите ученици.Ние не сме неграмотни, може да сме безработни - ясно ни е, че това е уловка. Учителите от Професионална гимназия по облекло и туризъм - "манджата" имат арогантно държание, нагли и нахални са.Отправят заплахи и насила ни карат в тяхно присъствие да си взимаме свидетелствата.Жалко, че училищата в Брезник и община Брезник не правят нищо за оставане на децата ни в града.