Професионална Гимназия по

Селско Стопанство - "Н.Вапцаров"

 

Loading

Новини

Адрес и координати

Адрес: ул."А Михайлов" No 75, 2360 Брезник

Професиналната гимназия в Брезник стана общинска

Професионалната гимназия по селско стопанство „Н.Й.Вапцаров" в Брезник промени статута си от държавен на общински. Решението за това е взето от Общинския съвет, което определя и финансирането на учебното заведение като делегирана услуга.

Ученици от ПГСС"Н.Вапцаров" взеха участие в заключителната церемония на кампанията "ОСП за младите"

ПГСС"Н.Вапцаров е една от 14-те професионални гимназии, които участват в информационно-комуникационната кампания "Общата селскостопанска политика за младите". Тя се провежда от Агенция Стратегма, в партньорство с Европейския институт и с подкрепата на Главна дирекция "Селско стопанство и развитие на селските райони" на Европейската комисия.

ПГСС"Никола Вапцаров" посрещна тържествено своите ученици

Точно в 9.00 часа с химна на Република България ПГСС "Никола Вапцаров" откри новата учебна година. Гости на тържеството бяха Ема Михайлова - зам.кмет на Община Брезник и Неделчо Вучков - дългогодишен учител.

След тържествените слова, приветствия и поздравителни адреси от министъра на образованието и науката Сергей Игнатов и областния управител на област Перник Иво Петров, водосвет отслужи отец Никанор от  Църногорския манастир св.св."Козма и Дамян".

30-годишен деветокласник ще учи задочно растениевъдство в Брезник

30-годишен ученик ще има в 9-ти клас за задочно обучение в Брезник. През тази учебна година 16 ученика от професионалната гимназия по селско стопанство "Никола Вапцаров" в града ще продължат образованието си задочно, съобщиха от училищното ръководство. След успешно завършен 12 клас те ще придобият специалност по растениевъдство и ще имат средно образование.

Разпространи съдържание