Loading

Наплив от желаещи да санират сградата на СОУ "В.Левски"

Днес се е появил 35 - ят кандидат за саниране на СОУ "В.Левски". Крайният срок за  закупуване на конкурсната документация е 12-ти април. Самият конкурс, на който ще се определи фирмата-изпълнител, ще се проведе на 20-ти април от 11 часа.Сградата на СОУ"Васил Левски" в Брезник ще бъде санирана в рамките на проект по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013. Ръководството на Община Брезник направи официална презентация на проекта на пресконференция в конферентната зала на читалище „Просвещение".

Предвижда се да се направи топлоизолация на сградата, обновяване на фасадата, пълна подмяна на отоплителната система. Санирането ще обхване цялата училищна сграда без физкултурния салон, където ще се реконструира само отоплителната инсталация. Реализирането на тези мерки по енергийна ефективност ще доведе до чувствително намаляване на разходите за отопление, вода и електричество. Очакваната икономия от разходите за ток са близо 25%, а температурите в класните стаи ще са с 6-7 градуса по-високи. Не на последно място ще се подобрят условията и естетизира средата в самото училище. То е със статут на средищно училище, в което се обучават над 370 ученика от 1-ви до 12-ти клас. Обновлението и модернизирането на училищната сграда, не само ще осигури комфорт за учениците и преподавателите, но и ще създаде възможности да се повиши качеството на образованието.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца.

Проектът „Саниране и внедряване на енергоефективни мерки в СОУ"Васил Левски"гр.Брезник BG161РО001-4.1.03-0009 по договор BG161РО001/4.1-03/2010/029 се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Той е на обща стойност от 637 787,58лева. От тях 542 119,44лв е съфинансирането от ЕФРР, а останалите 95 668,14 лв. са собствен принос на Община Брезник.

 

 

Алекса учи,учи , а може би

Алекса учи,учи , а може би сега я учат какво да пише.....

Да там е пълно с пернишки

Да там е пълно с пернишки проститутки!

Голяма загуба! Чалга,Побоища

Голяма загуба! Чалга,Побоища и проститутки!

Там произведоха общинска съветничка!

Та, защо точно не работи

Та, защо точно не работи онова смотано заведение - "АЛЕКСА"? Най-добре хич да не го отварят, няма да е голяма загуба! И сега чакам будното и умно дете г-ца Алекса да поясни, защото трябва да изкоментира и това.

О-о-о-о-о, лузърчета! Вие се

О-о-о-о-о, лузърчета! Вие се събудихте! Чак се притесних за вас! Няколко дена ви нямаше и си помислих, че сте се захванали с нещо полезно! А ВИЕ СТЕ БИЛИ ПРОСТО В ПОЧИВКА.

Аре бе 8-ми клас и много знае

Аре бе 8-ми клас и много знае то е ясно и за малоумниците ,че от читалището и от ремонта на училището се откраднаха доста пари,но такива сте си ги избирали да ви управляват (не че тука са по-добри) но последните краднаха на поразия ,а какъв е смисала да се ремонтира училището като няма деца ? да се помисли по тоя въпрос .......се едно .... а семейство Секеранови имам чувството че живеят в тоя форум :Д успех им желая

Откъде да знае какво

Откъде да знае какво става,той сигурно незнае дори къде се намира това заведение а плещи простотии. Точно заради тъпанари като вас ззаведението не работи.

Е какво става с бардака на

Е какво става с бардака на нейно име? Научете се на правопис!

Брезничани са едни

Брезничани са едни тъпи,злобни ,завистливи същества.Та нали всички искаме днешната младеж да бъде активна , а сега я нападате?Клукари сте вие защото Алекса говори истината,сплетните са от ваша страна!

ДА! Децата на крадците

ДА! Децата на крадците раздават марал!

Тя не вижда когатоиздават крадено желизо?

Не вижда какво става в бардака с нейно име? Да трае!