Loading

Организации

Конкурсът за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир завърши успешно

Проведеният в периода 20.02 – 17.03.2014 г. първи конкурс за „Най-оригиална мартеница и мартенски сувенир“ се радва на широк интерес сред местната общественост.

Стартира информационна кампания за земеделски производители

images3.

От утре започва информационна кампания сред земеделските поизводители и земеделските стопани за новости в системата за единни плащания.Експерти от Областната служба за съвети в земеделието, представители на Областната дирекция „Земеделие" и служители в земеделските служби в шестте общини ще бъдат на разположение на земеделските производители с информация за промените касаещи системата за

Експерти ще проучват 119 защитени растителни и животински вида в региона

защитени растения и животни

Експерти ще проучат състоянието на защитените животни и растения в Брезнишко. Те ще направят и карта на земите, включени в „Натура 2000".Инспекцията е по проект „Картиране и определяне на природозащитно състояние на природни местообитания и видове - фаза І". Ще се проверяват безгръбначни животни, риби, земноводни и влечуги, бозайници, прилепи, висши растения, мъхове и природни местообитания, включени в защитената зона.

Пътя Перник Брезник е отличник

Това бе оценката направена след тестовете напраени от Агенция Пътища. Измерванията били направени миналия месец със специално закупени от Агенцията камиончета в края на миналата година.

140 години читалище "Просвещение 1870" град Брезник

Читалище Просвещение 1870 в град Брезник

Настоятелството при Народно читалище „Просвещение 1870”  гр. Брезник ви кани на  ТЪРЖЕСТВЕНО  ЧЕСТВАНЕ  НА БЕЛЕЖИТАТА 140 ГОДИШНИНА

Програма ще помага за случайно разпределение на делата в РС Брезник

Правила за случайно разпределение на делата утвърди Роман Николов, председател на Районен съд Брезник. В утвърдените правила е заложено и софтуер да поспомага Районния съд в случайното разпредление на делата. Това би направило по-честна и прозрачна дейността на съда. Ето и целия текст на утвърдения текст от официалния сайт на РС Брезник:

Българо-англйско семейство иска да помага на деца с увреждания в България

Новини за Перник от iPernik

Българо-англйско семейство е загърило спокойния си живот и добрата работа в Англия с намерението да се посвети на подкрепа за децата с увреждания без родителска грижа в България. Родената в Брезник Петя Петкова- Бейтс и Айвър Бейтс, заедно със своята дъщеря София са решили да живеят постоянно в България. Тяното намерение е да изградят и да организират в района на Брезник детски рехабилитационен център и център за обучение на персонал, работещ с деца с увреждания.

През септември те са учредили сдружение с нестопанска цел, което са нарекли на името на своята дъщеря София. В навечерието на нейния първи рожден ден на 10 декември в ...

[Новини от iPernik] Много снимки!!!

Невероятно представление децата от ЦДГ Брезичка, Брезник (видео)

Един огромен салон се напълни с видни общественици, бизнесмени и много дечица. Имаше джаз концерт, аукцион с благотворителна цел, голяма кутия за спонсорство. Организатор е "Асоциация София". Ето и част от представлението-концерт:

111 години от създаването на на Ловно-стрелческата организация "Сокол"

На 25 юли се навършват 111 години от създаването на на Ловно-стрелческата организация "Сокол" гр. Брезник, чийто правоприемник е днешното сдружение "ЛРД-Сокол". Това съобщи организаторът на дружеството Маргарита Сергиева, предаде „Фокус". На този ден миналата година, по повод юбилея, дружеството влезе в новия си Ловен дом, изграден със собствени средства.

Съветниците в Брезник взимат по 350 лв. месечни възнаграждения

081.jpg

съобщиха от общинската администрация, предаде Фокус. Решението за скока в парите е продиктувано от последните изменения на чл. 34, ал. 1, 2 и 3 в Закона за местното самоуправление и местна администрация. По думите на кмета Христо Миленков, решението на Общинския съвет е издържано правно и не престъпва границите на закона. Въпросът обаче опира до морал, заяви управникът. В условията на криза и в малка община като Брезник ще бъде трудно да се намерят допълнителни около

Разпространи съдържание

breznikonline