Loading

Блог kopcheto

Сайта на Ръждавец и Банище е обновен

Освен новия облик, обновихме платформата. Надяваме се да привлечем повече хора свързани с девте прекрасни села и региона. Всички коментари и предложения ще са ни от полза!

Благодаря

http://www.banishte.com/

Българо-англйско семейство иска да помага на деца с увреждания в България

Новини за Перник от iPernik

Българо-англйско семейство е загърило спокойния си живот и добрата работа в Англия с намерението да се посвети на подкрепа за децата с увреждания без родителска грижа в България. Родената в Брезник Петя Петкова- Бейтс и Айвър Бейтс, заедно със своята дъщеря София са решили да живеят постоянно в България. Тяното намерение е да изградят и да организират в района на Брезник детски рехабилитационен център и център за обучение на персонал, работещ с деца с увреждания.

През септември те са учредили сдружение с нестопанска цел, което са нарекли на името на своята дъщеря София. В навечерието на нейния първи рожден ден на 10 декември в ...

[Новини от iPernik] Много снимки!!!

Един прекрасен ден в град Брезник

Град Брезник е разположен в една особено живописна местност, обграден от вековните планини Витоша , Ерулска и Голо Бърдо. Намира се в Западна България в област Перник.

Село Бегуновци

Местоположение

Bulgaria
42° 41' 40.0344" N, 22° 50' 1.6656" E

За село Бегуновци от Wikipedia.org: Село Бегуновци се намира в планински район. Близо до селото минава река Ръждица. През м. май в реката има вода, но следващите месеци почти пресъхва (понякога, но не всяка година) и в нея няма риба.

График на планираните смущения в електроснабдяването от ЧЕЗ

Община Брезник
На 30.08.2010 г. /09.00-16.00 ч./ - гр. Брезник - ул. „Ел. Георгиева" от № 15 до № 41, ул. „Ан. Коцелянов" от № 23 до № 27, ул. „Кр. Савов" от № 8 до № 14.
На 30.08.2010 г. /08.30-12.30 ч./ - с. Костуринци.
На 30.08.2010 г. /08.30-16.30 ч./ - с. Врабча мах. Маниш.

Месни суровини са иззети от фабриката за месни продукти в Брезник днес

Специализирата операция е насочена срещу тези, които произвеждат месни продукти със суровини, предназначени за унищожаване. Според неофициална информация сред проверяваните освен фирмата в Брезник е и друго пернишко месопреработвателно предприятие.

село Бабица

Местоположение

Bulgaria
42° 44' 11.8572" N, 22° 57' 22.1292" E

Бабица е село в Западна България. То се намира в община Брезник, Област Перник. Селото е в планински район.

История

Местна легенда гласи, че през турско робство една баба избягала от съседно село, опожарено от турците и се заселила в тази местност наречена по късно на бабата Бабица.

Планови прекъсвания на електричеството 8-13.08.2010 година

ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти за предстоящо прекъсване на електрозахранването и/или възможни смущения, поради изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост, ремонт на съоръжения, реконструкция на електропровод, за периода 09.08.2010 г.

Пожарникари правят курбан за здраве в Брезник

Пожарникари правят курбан за здраве в Брезник - Пожаникари срещат Илинден с курбан в параклиса в Брезник.

Община Брезник обявява търгове за отдаване под наем на обекти

Община Брезник, на основание заповед № 470/12.07.2010 год., обявява търг с явно наддаване за отдаване под наем на:

А. Помещение в сградата на кметство Банище с площ от 35 кв.м. за кафе-аперитив.

Б. Магазинни помещения в селата

Брезнишки Извор, с площ 72 кв.м. Месечен наем 39.70 лв., облагаем с ДДС.

Читалищата в Брезник и Ноевци с по 150 години гаранция за ремонт

Пазарджишко дружество измъкна под носа на 22-ма конкуренти европарите за ремонт на две читалища - едното в град Брезник, а другото в село Ноевци, които се отпускат от земеделското министерство. Фирмата спечели конкурса не с ниска цена, а с обещание потегнатите стари постройки да издържат 150 години, за да спечели обществена поръчка, съобщава "Стандарт".

Това е рекордът в надцакването между компаниите в търговете, твърдят от строителния бранш. Кризата превърна

Бизнес каталог на Брезник

Стартирахме инициатива за създаване на онлайн Бизнес каталог на град Брезник.

Водоеми и язовири около Брезник

Ето кратка справочна информация за водоемите и язовирите в региона, ако сме пропуснали нещо, моля допълнете:

Язовир Слаковци, Язовир Бегуновци, Язовир Брезнишки извор, Язовир Осломе, Язовир Ярджиловци, Язовир Конска, Язовир Лялинци, Язовир Красава, Язовир Братушково(малко далечко), Язовир Мещица, Язовир Пчелина, Язовир Бушляк. Надяваме се полезна информация за рибари и летовници.

Здравейте драги създатели на хубавият сайт

С неволите и проблемите си ни запозна Евтим Евтимов, но това не са само негови неволи, а явно не са само и на Брезничани и жителите в селата наоколо. Ето и кореспонденцията ни:

Драги г-н Йорданов,

Разбира се,че бих искал да се публикуват всички сигнали на сайта.Бих искал да се публикуват и в предизборните материали.Бих искал парите ни да се харчат разумно и правилно.Бих искал полицаите да си обичат професията. Да не стават такива защото е по добра заплатата, пенсионирането е по лесно,а когато се изисква да правят това,за което отговарят,да се събират да пият вода,да пушат цигари и да си показват обувките. Бих искал полицията да не е политизирана,и да не угодничи на местната власт избирателно и според личният си интерес,който често е над закона.

Запознавайки се и с други мнения,се уверих,че в този край кражбите са масово явление.Разкриваемоста е около 20-28%.Как тогава да се

Катастрофа с ранени между Перник и Брезник

Към 15.20 часа на разклона за село Вискяр са катастрофирали челно два леки автомобила. В единия автомобил е имало и бебе. Бебето е прегледано и консултирано в „Пирогов", и след като не са били открити травми е освободено за домашно лечение.

Разпространи съдържание