Loading

Община Брезник защити проект за саниране на СОУ"В.Левски"

По Оперативна програма „Регионално развитие" Община Брезник успешно защити проект „Дребномащабни местни инвестиции". Той е свързан с прилагане на мерки за енергийна ефективност. Между Общината и МРРБ е сключен договор за реализиране на проекта. Дейностите по проекта стартираха с разчет за изпълнение 12 месеца.

Проектът "Саниране и внедряване на енергоефективни мерки в СОУ „Васил Левски" гр. Брезник" е финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ по ОП "Регионално развитие" 2007-2013.

Общата му стойност: 637 787,58 лева.Стойността на безвъзмездната помощ (ЕФРР) е 542 119,44 лева.Средствата, които трябва да осигури общината са  95 668,14 лева.

Основната цел е да се осигури подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, допринасяща за устойчиво местно развитие. Утвърждаване на СОУ „Васил Левски" като средищно учебно заведение, осигуряващо качествено образование на учениците от общината, за подобряване възможностите за развитие на общината като териториална общност.
В сградата на СОУ „Васил Левски" ще бъдат изпълнени предвидените по инвестиционен проект енергоспестяващи мерки, включващи: топлинна изолация на външни конструкции и елементи, саниране на фасада, ремонт и подмяна на вътрешни отоплителни инсталации и съпътстващи строително-монтажни работи, свързани с внедряването на мерките за енергийна ефективност. (Дограмата на сградата вече е подменена по друг проект, като с този резултатите от предишния се надграждат).

С извършването на предвидените мерки за енергийна ефективност на сградата, същата ще отговаря на изискванията на Наредбата за сертифициране на сградите за енергийна ефективност и може да получи сертификат с категория А.

А кой е новият заместник?

А кой е новият заместник?

А съпругата на новия

А съпругата на новия заместник къде се вписва?

Не разбирате ли, че времето

Не разбирате ли, че времето на мълчанието и страха отминават. Трябва да има силно гражданско общество, което да контролира властта. В противен случай всички управници се чувстват ненаказуеми и се корумпират. "Ще чакаме", "ще видим" не трябва да има, за всички трябва да важат едни и същи закони, виновните, мошениците и крадците трябва да си понесат последствията независимо от това какъв пост са заемали или заемат, да излязат на бял свят далаверите им. В противен случай всички ще крадат народа най-нагло.

е бре хора, спрете с тези

е бре хора, спрете с тези глупости, Вие на знаете как да си извоювате нещата, пък други ви виновни , защо чак сегае пишете срещу хората няма значение кои са , ма направо в този сайт имам чувство, че накой са на заплата , а престанете. Ще видим за напред какво ще се направи за град

А от бобрите за смет колко

А от бобрите за смет колко загуби общината и колко хилядарки прибраха Лазаров и Миленков, а от желязо и т.н. Защо стига с тия двамата? Нямало пари за декември в общинската хазна и не достигат 20000лв., от бобрите прибраха 50000лв. и отгоре като ги калкулираха на завишена в пъти цена. Да ги върнат разбойниците и ще останат още 30000лв. Стига сте вдигали бяло знаме, ами ги пратете на прокурора. Докога безнаказано ще се краде от тази бедна община?

Хората рядко грешат, но нека

Хората рядко грешат, но нека приемем че са сгрешили, а ако при ревизията се открият корупционни схеми тогава какво ще кажете?
Все още никой не знае какво се е случвало в Общината.Някой дългогодишни служители също не знаят за някой неща.
Но главния въпрос е все още отворен- Защо общината загуби 190х.лева ог ремонта на читалището кой е виновен нима не са човеците М. и Л.

Да дадоха му, но нереална,

Да дадоха му, но нереална, защото този човек направи много за града заедно с Миленков и целия екип, а това , че на някой не му изнася и не можа да си прави далавери е друг въпрос. Но нека видим новия кмет и екипа му какво ще направи, защото пилците се броят на есен.

Стига с Лазаров жителите на

Стига с Лазаров жителите на общината му дадоха оценка за свършената работа.

Да за хората.Прави сте.

Да за хората.Прави сте.

Не трябва да се извличат

Не трябва да се извличат дивиденти от всичко това а, е важно да се работи за хората в общината.