Loading

Високи глоби за нерегистирано куче

Брезнишкия минипарламент прие нова наредба за контрол и регистрация на животни в общината,според която домашните кучета задължително трябва да имат микрочип.Той се поставя в седемдневен срок след навършването на четиримесечна възраст на кучето.Освен това трябва да се извърши и задължителна регистрация и издаване на паспорт на домашния любимец.Ако собственика кастрира кучето си,няма да плаща глобата.Ако обаче бъде установено,че домашния любимец не е регистриран собственика му ще трябва да заплати глоба от 200 лева.При това ще му бъде издадено и писмено предписание да извърши регистрация в едномесечен срок.След изтичане на въпросния срок ще се извършва задължителен последващ контрол по изпълнението на предписанието и ако се установи,че това не е направено финансовата санкция ще скочи двойно.И още една забрана-брезничани нямат право да отглеждат животни в стари и паянтови сгради,в които не може да се осигури санитарно-хигиенни и ветеринарномедицински изисквания за добитъка ,които не отговарят на нормативните изисквания за опазване на околната среда и които не са регистрирани като животновъдни обекти по реда на Закона на ветеринарномедицинската дейност,които не отговарят на Закона на защита на животните.Глоби от 100 до 500 лева ще се налагат ако бъдат констатирани нарушения на наредбата,за които не са предвидени специални санкции на нарушителите,а при установен повторен гаф финансовата санкция ще се удвоява

ИЗТОЧНИК:вестник Съперник

Хахаха,СМЕШНИЦИ този закон е

Хахаха,СМЕШНИЦИ този закон е общо приет за цялата страна , а що се отнася за това че трябва да се регестрират съществува още когато Миленков беше кмет.Но това го знаят само който си плаща таксата-А ИМАЛИ ТАКИВА??????????????

Първо чипове за помиярите в

Първо чипове за помиярите в общината, те са по страшни от другите кутрета. Колкото до кастрация те са кастрирани - яко. Зависими за 200-300 лева - изпосняци. Та да слушкат и да докладват. кмета обича такива другари.

чип, кастрация - за всеки

чип, кастрация - за всеки според наредбата и както реши стопанина му

Помияри като ставрев ше имат

Помияри като ставрев ше имат ли чип?

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

breznikonline