Loading

Военното министерство отряза Брезник за сградата на ДНА

На вчерашната сесия на ОбС в Брезник кметът на общината Христо Миоленков прочете писмо от министерството на отбраната, в което се коментира желанието на общината сградата на бившето ДНА сега ГВК(гарнизонен военен клуб) да и бъде прехвърлена безвъзмездно. От София учтиво отказват това да се случи, като заявяват ,че тя може да продължи да изпълнява функциите си като средище на офицерите от резерва и място за патриотичното възпитание на младите хора, без , естесвено, да обясняват как точно ще става това. От няколко години в Брезник няма действащо поделение, но в щата на работещите в ГВК беше стигнал до трима души. Преди около половин година пък повечето наематели в сградата бяха помолени учтиво да напуснат.

 

ТО МНОГО ХОРА ГО ИСКАТ КЛУБА,

ТО МНОГО ХОРА ГО ИСКАТ КЛУБА, АМА НЕ СА ПОЗНАЛИ!!! ЛАПНАХА ПОЧТИ ЦЯЛ БРЕЗНИК И НЕ ИМ СТИГНА. СЕГА Е РЕД НА ТАЗИ СГРАДА ДА СИ Я ПРИВАТИЗИРАТ, АМА НЕКА ПОСМЕЯТ САМО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да. Читалището не

Да. Читалището не функционира. Кой е виновен за това се знае от целия град. Аз като бивш военнослужещ ще кажа, че е редно да продадете читалището вместо клуба. Клубът поне не харчи толкова много пари и не му е сменяна два пъти дограмата.

Там поне е един. В читалището

Там поне е един. В читалището са четирима с чистачката, а дейността им е нулева. Брезничани не идват на мероприятията във Военния клуб и въобще не са запознати какво се случва там. Мероприятието за 3 март беше по-добро от това в читалището, в което за пореден път слушахме скучното и постно слово на Миленков. Човекът не знае, че се препонтаря.

Да ама мънечкото чукче возил

Да ама мънечкото чукче возил бойко.Она нали много сакаше снаата та сега се разноси с унуците като здран весник

Какво културно средище е този

Какво културно средище е този клуб... Дейност никаква, висене на щатната служителка Сийка по цял ден по града и по градинките. Гледане на внуците и нищо повече. Не заблуждавайте хората, че там има някаква дейност.

Клубът вече не е ГВК, а ВК -

Клубът вече не е ГВК, а ВК - Военен клуб.

Клубът вече не е ГВК, а ВК -

Клубът вече не е ГВК, а ВК - Военен клуб.

Може да се, че в момента

Може да се, че в момента Военният клуб е по-голямо културно средище от Читалището. Дори учителките от гимназията започнаха да си правят тържествата там. За тези, които не знаят в него вече има "Клуб на жената", в който участват жени на бивши военнослужещи и ветерани. Паралелно с това г-жа Мария Хранова ръководи СИП "Художествено и драматическо майсторство", който има зад гърба си 3-4 представления.