Loading

Внимание, шофьори! Продължават проверките по пътищата на областта

Всяка втора кола в Пернишко е в нарушение по отношение на Закона за движение по пътищата. Това показват проверките, извършени в рамките на специализираната полицейска акция, извършена в периода от 7 до 9 февруари, информираха от Областната дирекция на МВР. 246 са проверените моторни превозни средства на територията на региона в тези дни. 48 процента от тях са санкционирани за различни нарушения на нормативната уредба.
Акцията бе разпоредена от Главния секретар на МВР по повод зачестилите тежки ПТП на територията на страната. В национален мащаб от началото на годината, в сравнение със същия период на миналата, броят на загиналите е увеличен с 9 човека, а на тежко ранените - с 20. В Пернишка област увеличението на загиналите е с 3 души, а на пострадалите - с 5.
В рамките на операцията са съставени 63 акта и 55 фиша. Глобени са и двама пешеходци за неправилно пресичане на пътното платно. Шофьорите, санкционирани за нарушаване на максимално допустимата скорост са 60, за неправилно изпреварване са наказани 6, хванатите неправоспособни зад волана са осем, а двама са уловени да шофират след употреба на алкохол.
Засилените проверки продължават, предупреждават пътните полицаи.