Loading

Ваканцията на учениците продължава до вторник

Продължава ваканцията за учениците в Пернишка област.Този път причините са комплексни - лошо време, грип, усложнена пътна обстановка.По инициатива на областния управител на Перник инж. Иво Петров днес се проведе среща с директора на здравната инспекция д-р Валери Симеонов и с началника на образователния инспекторат Ваня Коконова, във връзка с усложнената зимна обстановка и нормалното протичане на учебния процес в училищата на територията на областта. След съгласуване с Министерството на здравеопазването и МОН, бе издадена заповед на образователния министър, с която от 3 до 6 февруари включително, се прекратяват временно учебните занятия на територията на областта.

Обективни основания за обявяване на грипна епидемия в област Перник към момента няма, увери д-р Симеонов, тъй като заболеваемостта е 154 към 10 000 души. Началникът на Регионалния инспекторат на образованието Ваня Коконова заяви, че от направената днес проверка е установено отсъствие на 40% от учениците. Тя допълни, че на много места в класните стаи температурата неблагоприятства нормалното провеждане на учебния процес.
Учениците ще бъдат отново на училище на седми февруари 2012 г. При промяна в епидемиологичната обстановка, обществеността ще бъде своевременно информирана за предприетите мерки и взетите министерски решения, заяви областният управител инж. Иво Петров.