Loading

Комисията по безопасност на движението набеляза мерки за сигурност

Комисията по безопасност на движението в Брезник набеляза целогодишни мерки за сигурност.На територията на района има един път втора категория, два третокласни ,а останалите отсечки са част от четвъртокласната пътна мрежа.

Заместник кметът на община Брезник Ема Михайлова съобщи,че комисията по безопасност на движението е взела решения за ремонти на шосетата,които са територията на общината.Един второкласен,два третокласни и 6 четвъртокласнини пътя свързват населените места, както и отвеждат до областния център и съседната община Трън.През 2011 ще се направи преасфалтиране на около 5 километра, ще се изкърпят дупките.След Брезник в посока Трън има пропадане на пътя ,което също е заложено за отстраняване през натоящата година. По-сериозен ремонт ще бъде направен и преди моста за село Бегуновци.
Свлачищетето образувало се преди отклонението за село Бабица вече е укрепено, информира Ема Михайлова.То е част от изпълнението на проекта на Агенция пътна инфраструктура, който визира цялостна рехабилитация на 19 километрова отсечка по пътя Брезник-Перник. Фирми подизпълнители,които са наети от областно пътно управление вече работят по трасето. Полагат се бордюри и се изграждат отводнителтни канавки, местата за преасфалтиране по протежението на 19 километровата отсечка са много малко, съобщи Ема Михалова.
Комисията по безопасност на движението е решила също така да се поставят допълнителни знаци към улиците ,които излизат на главната в Брезник и ограничители за скоростта
в централната градска част.
На заседанието на комисята е отчетено ,че миналогодишните мерки са изпълнени на 90 процента.