Loading

Кметът на Брезник Васил Узунов обикаля от селата в общината

Районът е сериозно заплашен от воден режим. Причините са в продължителното засушаване, заради което намалява дебитът на местните водоизточници, и старата водопроводна мрежа, водеща до загуби на водата.

„Вчера бях в Гигнци, днес съм в Бегуновци, а утре – в Ребро. Ще обиколя на всякъде. Кметските наместници трябва да организират събрания и аз лично ще се срещна с хората. Удивен съм от факта, че сме станали егоисти. Хората, които живеят в ниските части на селата поливат градините си без да се интересуват, че във високото съседите им остават без вода“, обясни Узунов.

Градоначлникът е издал забрана за разпиляването на питейна вода за непитейни нужди. В тази графа влиза поливане, миене на коли, пълнене на басейни и др. Управникът разпореди кметовете и кметските наместници да предприемат незабавно разяснителна кампания сред населението относно спешността на тази мярка. Нарушителите ще бъдат предупреждавани писмено, след което при повторно нарушение ще се съставят актове, които в тридневен срок ще се представят на юрисконсулта на общината за наказателно постановление. В населените места с въведен режим на водата ще се пристъпва директно към съставяне на актове за нарушение.

източник:http://mirogled.com/?p=54682

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

breznikonline