Loading

Слави Гоцев: Пранди трябва да остане

По време на световното първенство по волейбол в Италия цял Брезник стискаше палци на своето момче Светослав Гоцев, който игра малко,но пък му е за първи път. Наред с разочарованието от това ,че не взеха медали в брезничани остава и надеждата,че все по-често ще виждат Слави титуляр в стартовата шестица, че ще дочакат и брезничанин да донесе медал от световно първенство,пък защо не и титла. Сега ви предоставяме едно интервю със Слави, който имаше цели четири дни почивка и се прибра при роднини и приятели в Брезник.

-          Слави, мисля си че за последните 20 години в Брезник не е имало национал по каквото и да е. Преди повече от 30 е имало състезател по ловна стрелба в националния отбор Христо Михайлов.

-          И аз нямам информация да е имало скоро национал

-          За теб тази година се очертава като страхотна с уговорката,че до края и можеш да постигнеш още успехи.Мислеше ли ,през януари например,че можеш да отидеш на световното за мъже?

-          Направих хубав сезон в клубния си отбор „Пирин – Балканстрой”,после ме повикаха в национала и така тръгна всичко. Първо бяхме двайсетина, тренирахме,пресяха ни и така Играх и за свеоваа лига в няколко мача,имах шанса и така…

-          През много перипетии мина,в един момент беше освободен от Пранди,за няколко часа само. Само че се контузи Христо Цветанов и пак те извикаха. Как се чувстваше тогава?

-          Ами в началото малко разочарован,изненадан. Абе, съдба си е. Ако не се беше контузил Христо и аз не заминах за Полша, където направих няколко добри мача, нямаше да отида на световното.

-          Учиш ли се от Христо,той е с много опит?

-          А,от всеки може да се научиш. Не само от тези на моя пост. И от Владо , и от Матей, при това не само на това, което става в залата. Учим се и на обноски и на отношение към журналисти и т.н.

-          Ами наистина ми се виждаш доста пораснал във всяко едно отношение, така че явно добре се учиш. Сега да поговорим за световното…Явно много голямо разочарование.Ние с теб си имаме една уговорка, като станеш световен шампион , да напиша книга за теб. Често казано, като поведохте с 2:1 срещу Куба,започнах да обмислям увода, ама го поотложихме за по-нататък.

-          Да водиш с 2:1 и 23:21 и да загубиш….След това просто отбора не можеше да се концентрира. След това паднахме и от Русия в мача за петото-шесто място. То си беше ясно,че ще паднем, въпреки че и за тях беше мвного голямо разочарование.Те освободиха Баньоли. При нас се надявам Пранди да остане. Целият отбор го искаме, защото при него израснахме много. Е, не победихме Куба,но можеше и ние да спечелим с 3:2. Кубинците явно имаха късмет на Мондиала,първо победиха срещу Бразилия, после бразилците паднаха нарочно от нас.

-          Ти игра в тоя мач-бутафория срещу Бразилия. Как беше на терена?

-          Като виждаш,че отсрещната страна иска да падне, биеш, но не се радваш. Знаеш,че ако се напънат ще е различно.

-          Не се ли чу, защо не паднахме от Бразилия?

-          Не че ги е нямало тия подмятания отстрани,но ако и ние правехме това, което правеха бразилците, щеше да е много грозно.

-          Ако щеш в името на вашата чест и в името на волейбола…..

-          Те го направиха, но мина само с отзиви по вестниците, иначе би трябвало да има санкция от международната федерация. Ако го бяхме направили ние,предполагам,че можеше да ни изхвърлят от първенството.

-          Да не го дъвчем повече световното. Сега два-три дни почивка и отиваш в клубния си отбор „Пирин-Балканстрой”(Разлог).Там се събирате един чудесен отбор, но продават Горбатков.

-          Продават Горбатков, но взимат Коце Стойков, той е диагонал, бивш национал.

-          Е, той е по-качествен.

-          Да,но е след операция от менискус, но след двайсетина дни  ще е готов

-          Така , както ми говориш, тръгвате най-малко за медали

-          Миналата година не ги взехме, може би бяхме прекалено зелени. Но пък сега и аз и Николай Пенчев, пък и Коце Стойков сме опитни.Ще гледаме да сме по-напред колкото се може.

-          Скучно ли ти е в Разлог, малък град

-          Малък е ,но аз съм отишъл да тренирам, като се прибера има пък само един-два дни почивка,въобще не остава много време за забавления.

-          Слави не съм гледал мачовете от световното само вкъщи,бях и с други хора и съм свидетел как цял Брезник ти се радва, пожелавам ти да продължаваш да ни радваш, да радваш и себе си, пък все някога да стигнем до книгата за теб. Само първо трябва да станеш световен шампион.

-          Дай,боже!

Снимки