Loading

Слави от Брезник дебютира успешно в националния отбор по волейбол

Той изпълни отлично решителния сервиз, донесъл ни победата
Брезнишкият волейболист Светослав Гоцев направи официален дебют в националния волейболен тим, записвайки няколко минути игра в третия гейм в мача от световната лига срещу Южна Корея.

Ето как волейболистът коментира първите си стъпки в първия отбор на страната в този спорт, донесъл ни толкова успехи: "Присъствието ми при мъжете е голяма крачка в моето професионално развитие. До този момент съм бил само в младежките гарнитури и изведнъж бях забелязан и оценен от треньор като Силвано Пранди, което за мен означава много. Тези волейболисти, с които тренирам, доскоро ги гледах само по телевизията и им се възхищавах, а сега играя с тях. Чувството е страхотно.В момента наистина имаме страхотни центрове, не случайно сме първи на блокада в Световната лига. Това, че са постигнали повече от мен, не личи в тяхното отношение. Всички се държат много колегиално, без злоба и с много положително отношение.За съжаление приятелката ми , Емилия Николова - волейболистка от националния отбор, има мачове в Сърбия и не може да присъства на моя дебют"
Във втората среща Гоцев игра значително повече , като беше на терена почти през целия трети гейм. Не можеше да се каже,че Жеков го търсеше активно за атака,явно предпочитайки по-сигурния според него вариант с Цветан Соколов, но брезничанинът все пак записа една точка от блокада и изпълни няколко привидно леки, но явно затрудняващи корейците сервиса,които донесоха контри за българите, при които се реализираха точки. 
В четвъртия гейм , в който играта вървеше трудно Пранди го вкара веднъж в игра,но в най-важният момент. "Професорът" явно помнеше,че той не бърка сервиз и го пусна при 24:23. Верен на себе си Гоцев изпълни спокойно привидно лекия си сервиз, корейците пак го отразиха много трудно и въобще не успяха да организират атака, което доведе до 25:23 за българите и победа с 3:1.