Loading

Благодарение на жителите на Гоз кримките хванати за 2 часа

Котка мина път на крадци от Владая. Апашите окрали баба от брезнишкото село Гоз, но се радвали на придобивките си само два часа. Полицията им направила капан и белезниците щракнали около китките на двете кримки.
Кражбата е извършена в сряда за времето от 12 до 14 часа. Тогава 31-годишният Росен Лъчезаров и 28- годишният му авер Симеон Димитров влезли в имота на 78-годишната И.Т., претарашили къщата и двора и откраднали меден казан за ракия и електрически разклонители. Местни хора обаче забелязали автомобила с непознатите лица, усъмнили ли се и се обадили в местното районно управление.
Веднага след като сигналът бил подаден в полицията, ченгетата завардили изходите на селото и за 2-3 часа пипнали крадците.
Мъжете са настанени в ареста на Районното управление в Брезник. Те са криминално проявени и осъждани за подобни престъпления. Откраднатите вещи са иззети и ще бъдат върнати на потърпевшата.
Изключителен принос за разкриването нна кражбата имат местни жители, което говори за изградено взаимно доверие в контекста на стратегията "Полицията в близост до обществото", каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Гена Иванова

Източник: http://gradski.e-pernik.com/index.php?entry=entry091106-140039