Loading

Идва ВИДОВДЕН в Брезник!

Традиционният събор Видовден ще започне на 25 юни. Още във вторник следобед първата сергия се настани на търговската улица и на брезничани им замириса на казанлъшки понички. Официално съборът ще се открие в петък от 20.00 часа със слово на кмета Христо Миленков, след което следват изпълненията на Райко Кирилов и Снежина Андреева. Гвоздеят на втората вечер ще са песните на Ива Давидова, а за изявите на местните самодейци е определен съботният следобед. До ден-два се очаква в града да се появят и традиционните атракциони, съпътстващи събора като гондола, стрелбища и др. По традиция търговската улица на града се окупира от стотици сергии, които предлагат всевъзможни стоки на брезничани и гостите им.

Радвам се, че Ви харесва тук!

Радвам се, че Ви харесва тук! Моята баба също е от Долни Романци и това ми привлече вниманието и дадох "ценна" информация!

Здравей Брезичка....Бях на

Здравей Брезичка....Бях на събора,даже и хорца тропнах...наистина беше красиво и приятно,заредих се с нови сили и се чувствах все едно съм на курорт...Моето село е Долни Романци и прабаба ми е родом от там..после баба ми и баща ми и ...аз съм нещо като потомка..но идвах рядко..но сега след събора си припомних колко е красиво това место и си обещавам да идвам по често..наистина всички са много мили и добрички..хидих и на Бърдо..абе красотааааааааа....

Видовден е винаги в

Видовден е винаги в последната събота и неделя на юни. В Брезник има всичко- и дискотека и ресторант с жива музика и заведения с музика. А на събора сигурно ще има и много други интересни неща!

Здравейте...аз съм от София

Здравейте...аз съм от София но имаме вила в с.Долни Романци.Не съм идвала на събора от 2- 3 години и не бях сигурна кога е той..но се надявам поне да е интересно и забавно..обичам да се връщам там..от там са корените ми..дано програмата ви е хубава и се забавляваме..и един въпрос..има ли дискотека в града,където младите да се забавляваме или нещо с музика на живо???? Весел ден и много усмивки..Цвети
 

Кой ги кани тия гости? А

Кой ги кани тия гости? А можеше вместо Райко Кирилов  да дойде танцовия състав на училището в Котел (щеше да струва само 860 лева пътни разходи). Само че с училището далавера с парите за път не може да има. А с хонорара на псевдозвездата Райко Кирилов може. Пишат се 2000 ,ама той иска хиляда. И някой от Брезник(познайте кой) плюс менажера на Райко си делят по 500 например. Така се правят тия работи.Аман!Докога?

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

breznikonline